Nikola Badger este ultima propunere in segmentul pick up eco. Un rival pentru Tesla Cybertruck, Rivian R1T, Ford F-150 electric cu o autonomie remarcabila.

Potrivit oficialilor Nikola, acesta este capabil sa circule fara realimentare 600 de mile (965,6 km) daca se foloseste si propulsie pe hidrogen. In modul exclusiv electric, valoarea scade la jumatate. Insa chiar si asa este o valoare de remarcat. Ca si sprintul pana la 60 mph, realizat in doar 2,9 secunde.

Potrivit oficialilor marcii, debutul modelului va avea loc in luna septembrie. Ulterior urmeaza sa fie disponibile rezervarile. Insa deocamdata nu cunoastem pretul sau pietele pe care urmeaza sa fie disponibil.

Nikola Badger, pe scurt

Nikola Badger urmeaza sa fie oferit in doua variante. Full EV, doar cu baterie, si o alta versiune, electrica si pe hidrogen. In cazul careia schimbarea se face prin actionarea unui buton. Puterea este de 906 bhp (maxima) respectiv 455 continuu, in timp ce cuplul este de 1328,7 Nm.

Altfel, modelul are dimensiunile 5.900 x 2.160 x 1850 mm, si o bena de 1.560 mm. Si vorbim despre o capacitate de tractare de 3,629 kg. Badger urmeaza sa fie prezentat oficial la Nikola World 2020, eveniment care va avea loc, cel mai probabil, in septembrie. Iar compania isi propune sa deschida si 700 de statii de alimentare cu hidrogen in America.

In plus, gandit si pentru un caracter utilitar la inaltime, Badger urmeaza sa fie dotat si cu o sursa de curent de 15 kW. Aceasta poate alimenta utilajele timp de aproximativ 12 ore fara sa fie nevoie de un generator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.