Nikola NZT nu este o noutate. Start up-ul american Nikola a denumit asa, initial, un UTV. Iar acum vine sa ne propuna un vehicul cu tuse amintind de un buggy, dar destinat iesirilor in off road.

In primavara cei de la Nikola au oferit o prima versiune. Anuntand si faptul ca varianta de productie urmeaza sa coste de la 80.000 de dolari. Si urmeaza sa fie realizata incepand cu 2021. Intre timp, pe site-ul companiei se pot face precomenzi, fara avans. In timp ce echipa companiei dezvolta in continuare modelul. Care, pentru SEMA 2019, a venit cu alte noutati.

Zero emisii, 590 CP

NZT vine de la „Net Zero Toll”. Si este un indiciu ca avem parte de un model fara emisii. Caci propulsia este realizata de patru motoare electrice independente. Acestea ofera 590 CP si un cuplu maxim de 1.050 de Nm. Vehiculul este capabil sa accelereze de la 0 la 100 km/h in 4 secunde, o valoare demna de un supercar. Autonomia anuntata este de 240 de km gratie unei baterii de 125 kWh.

Fara indoiala insa, mai importante, in off road, sunt alte calitati. Iar cei de la Nikola vorbesc despre o garda la sol generoasa, capabila sa gazduiasca roti de 35 de inch. Ca si de o cursa a suspensiei de 18 inch. Plus de o capacitate de tractare de 1,3 tone si aceea de a rezista, fara probleme, jumatate de ceas, intr-un vad de apa de peste un metru.

Nikola NZT, pentru pasionatii de off road Nikola-NZT-1Cabina etansa

Cei de la Nikola anunta ca vor oferi o cabina confortabila si complet etansa, pentru a proteja ocupantii sai. In plus este dotata cu sistem HVAC pentru ventilare/incalzire.racire. Plus instrumentar digital de 7 inch si un display central de 13 inch, ambele waterproof.

Nikola NZT, pentru pasionatii de off road Nikola-NZT-2Si, se pare, dupa ce Nikola a semnat un contract cu armata americana, pentru a oferi versiuni NZT, dar si cu Anheuser-Busch, pentru camioane electrice, comenzile au inceput sa curga. Astfel ca merita sa ramanem pe faza pentru ca nu este exclus sa avem parte de alte noutati cat de curand.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.