Noua generatie a lui Jeep Wrangler a primit o singura stea la testul de siguranta Euro NCAP.

Despre cea de-a patra generatie a cunoscutului SUV american, lansata ceva mai devreme in acest an, se stia ca nu va obtine 5 stele deoarece nu dispune de un sistem autonom de franare, insa rezultatul publicat astazi de Euro NCAP vine ca o mare lovitura pentru Jeep Wrangler, care devine astfel cel mai slab evaluat model testat sub criteriile din 2018.

Noile criterii Euro NCAP nu analizeaza doar riscul de ranire a ocupantilor, ci si tehnologiile de evitare a accidentalor si performanta la impactul cu pietonii.

Noul Jeep Wrangler, doar o stea la testul Euro NCAP (Video) jeep-wrangler

„E cu adevarat dezamagitor sa vezi o masina noua, pusa la vanzare in 2018, care nu dispune de un sistem autonom de franare sau de asistenta la mentinerea benzii de circulatie”, a spus Michiel van Ratingen, secretar general al Euro NCAP.

Wrangler a punctat bine doar la coliziunea lateral, in rest a obtinut doar 49% la protectia pietonilor, in timp ce sistemele de siguranta au primit doar 32%.

50.000 de euro e pretul de pornire al noului Jeep Wrangler in Romania.

In alte rezultate publicate astazi de Euro NCAP, Audi Q3, BMW X5, Hyundai Santa Fe, Jaguar I-PACE, Peugeot 508, Volvo V60 si S60 au primit maximum de stele (5).

La polul opus, Fiat Panda a primit 0 stele, inregistrand unele dintre cele mai slabe performante din istoria Euro NCAP!

European New Car Assessment Programme (Euro NCAP) este un program european de evaluare a performantelor in domeniul sigurantei autovehiculelor cu sediul la Bruxelles (Belgia) si inființat in 1997 de Laboratorul de Cercetari in Transporturi al Departamentului pentru Transport al Regatului Unit si sustinut de mai multe guverne europene, precum si de Uniunea Europeana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.