Euro NCAP a publicat miercuri o noua serie de rezultate pentru teste de siguranta.

Mazda6, Mercedes-Benz Clasa A, Lexus ES si Hyundai Nexo au obtinut cate 5 stele, in timp ce Peugeot Rifter, Citroen Berlingo și Opel Combo au primit cate 4 stele.

Mazda6 2018 a primit maximul de cinci stele de la Euro NCAP in cele mai recente serii de teste. Acesta este primul model Mazda care a obtinut un scor de cinci stele in conformitate cu noile criterii de siguranta, mai riguroase, ale Euro NCAP in 2018.

Dintre cele patru categorii de teste implicate in evaluarile Euro NCAP – Protectie pasageri Adulti, Protectie pasageri Copii, Siguranta pietonilor și Asistenta Sistemelor de Siguranta, noua Mazda6 a depasit sau a egalat trei din cele patru scoruri obtinute de versiunea anterioara, in 2013.

Scorul pentru protectia adultilor la noua Mazda6 s-a imbunatatit cu 3% pana la un procent excelent de 95%, obtinand un punctaj maxim la impactul frontal cu o mașina stationara, impactul lateral și impactul lateral cu un stalp. Scorul pentru protectia copiilor a crescut cu 14% pana la 91%, cu puncte maxime inregistrate atat in categoria de impact frontal, cat și in cea de impact lateral. Un procent de 66% pentru siguranta pietonilor il egaleaza pe cel al modelului anterior, in timp ce Mazda6 inregistreaza un procent impresionant 73% in categoria Safety Assist.

Tot 5 stele a primit si noul Mercedes-Benz Clasa A, cu calificative de peste 90% atat la toate categoriile.

Lexus ES si Hyundai Nexo au impresionat si ele la testul Euro NCAP:

In fine, Peugeot Rifter, Citroen Berlingo și Opel Combo, construite pe aceeași platforma a Grupului PSA Peugeot-Citroen, au obtinut cate 4 stele:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.