KIA este intr-o ofensiva puternica in ultimii ani. Acest lucru se vede inclusiv in ceea ce priveste portofoliul de produse. Iar acum, se spune, isi propune sa intre in segmentul pick-up.

Va mira? Pe noi, nu. In 2015, la Detroit, Hyundai prezenta Santa Cruz (in imagine), conceptul unui crossover pick-up. Si cum segmentul este in plina expansiune, sud-coreenii au luat in serios ideea de a pune proiectul in practica.

Anul trecut Brian Smith, CEO Hyundai, anunta ca Santa Cruz ar putea deveni realitate si ca se va baza pe SUV-ul Tucson. Nu mult dupa aceea, Luc Donckerwolke, omul care conduce departamentul de design, a precizat ca modelul va intra curand in productie. Nu a precizat si un orizont de timp, insa se vorbeste deja ca ar ajunge in showroom-uri inca din 2020.

KIA pregateste un „omolog”. Insa este proiect pe termen lung

Sa intre si KIA in hora, s-a intrebat toata lumea. Iar la New York Auto Show, intrebarea a fost pusa explicit catre oficialii celeilalte marci a grupului. Si Michael Cole, vice-presedinte executiv si CEO KIA, a spus ca este o varianta pe care compania o ia in calcul. Mai mult, a precizat ca este vorba despre o oportunitate, insa a completat spunand ca „mai este insa cale lunga”.

„Nu ne gandim acum la un astfel de model. Ne focusam pe ceea ce consideram ca fiind teritoriul nostru de expertiza: caroserii clasice si SUV”, a completat acesta. Insa a recunoscut ca de-a lungul timpului colaborarea dintre KIA si Hyundai a dat nastere la o multime de „verisori”. Logic, de vreme ce grupul in ansamblu oricum a investit in research si dezvoltare. In plus, in conditiile in care Ford, Chevrolet, Toyota si Honda si-au indreptat atentia catre consumatorii high-level, dar exista inca suficient loc pe piata pentru cei din zona medium.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.