Hyundai Santa Cruz intră în lupta din segmentul pick-up pe cea mai importantă piață a lumii, cea nord-americană. Și poate tocmai de aceea, constructorul a fost prudent în prezentarea sa, vorbind despre un Sport Adventure Vehicle.

Primele planuri legate de acest model datează din 2015. De la acel concept, cu aceeași denumire, inspirat de versiunile de-atunci ale lui Tucson şi Santa Fe. Se vorbea despre un concurent pentru Ford Ranger. Însă, prudența despre care aminteam, a dus la un model mai compact decât acesta, bazat pe noul Tucson.

Hyundai Santa Cruz, un nou Sport Adventure Vehicle Hyundai-Santa-Cruz-2-1024x576

Astfel, în termeni de dimensiuni, pe piața din SUA nu are rivali. Căci are o lungime de 4.971 mm. În timp ce modelele cele mai compacte, sunt mai lungi: Honda Ridgeline (5.334 mm), Toyota Tacoma (5.390 mm), Chevrolet Colorado (5.403 mm). Pe lățime şi înălţime are 1.905 x 1.694 mm.

Hyundai Santa Cruz, pickup stylish

Stilistic, este foarte apropiat de noul Tucson. Excepție face zona spate, unde găsim o benă compactă, de numai 1,323 mm. Utilă pentru o ieșire lejeră, ”stylish” în natură. De altfel, nu-și propune să fie un cărăuș nici prin suspensie. Iar pentru transportarea unei biciclete este prevăzut un suport suplimentar, care permite unei roţi să atârne în afara benei. În plus, oferă un portbagaj ascuns, cu capac etanş, în partea posterioară a benei.

Hyundai Santa Cruz, un nou Sport Adventure Vehicle Hyundai-Santa-Cruz-5-1024x683

Hyundai Santa Cruz are o structură de caroserie autoportantă, motor poziţionat transversal, cabină cu patru uși şi două rânduri de scaune. Ampatamentul a fost mărit de la 2.755 la 3.005 mm, iar dimensiunile jantelor variază între 18 şi 20 de inch.

Interior ”tip Tucson”

Și planșa de bord este similară cu a lui Tucson. Diferă la Hyundai Santa Cruz faptul că are levier clasic pentru cutia de viteze. Sau înlocuirea panoului de instrumente cu ceasuri analogice cu un monitor de 10.25 inch. În plus, mai remarcăm faptul că sub sistemul multimedia cu ecran tactil de 10.25 inch se găsesc comenzile touch pentru controlul climei.

Printre opțiunile disponibile se numără: tapiţerie din piele, scaune frontale reglabile electric, încălzite şi ventilate, trapă, un sistem de pornire a motorului şi climei de la distanţă, camere la 360 de grade şi un cruise control adaptiv. Un sistem de frânare automată de urgenţă este o dotare standard, printre altele.

Două versiuni de motorizare

Clienții au la dispoziție două variante de motorizare pe benzină. Mai întâi este vorba despre o unitate 2.5 GDI (193 CP/244 Nm), aceeași de pe versiunea americană a lui Tucson. Acesta este este cuplat la o cutie automată în opt trepte. Și permite o capacitate de tractare de 1.587 km.

Cea de-a doua opțiune pentru Hyundai Santa Cruz este un turbo 2.5 T-GDI (280 CP/420 Nm), care este cuplat la un DCT cu opt trepte şi dublu ambreiaj (cu padele în spatele volanului). Capacitatea de tractare în acest caz este de 2.268 kg.

Ambele motorizări vin în combinaţie cu un sistem de tracțiune integrală HTRAC. Cu un ambreiaj care conectează puntea din spate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.