Ranger Raptor, modelul pick up de performanta de la Ford, a ajuns si in Europa. Iar acum, companiile rivale ii pregatesc adversari pe masura. Primul care si-a pus numele pe aceasta lista, dupa cum scrie Motor 1, este, surpriza, Hyundai!

Va mai amintiti probabil ca Hyundai a prezentat in 2015, la Detroit, un exercitiu de stil numit Santa Cruz Concept. Ei bine, acesta reprezinta punctul de plecare al unui model de serie. Cu o filosofie de design proprie si gandit, dupa cum spun oficialii marcii, pentru cei dornici de aventura.

Lansare, anul viitor

Modelul ar urma sa aiba mai multe versiuni – single si double cab, motorizari diesel si pe benzina. Dupa cum nu este exclus sa beneficieze si de versiuni electrificate. Stiut fiind ca Hyundai este extrem de interesata de aceasta directie.

In ceea ce priveste momentul aparitiei, initial s-a vrbit de finele lui 2021. Se pare insa ca lucrurile au evoluat mai rapid. Iar Luc Donckerwolke, seful departamentului de design, vorbea de finalul anului viitor. Ceea ce inseamna ca o sa fie model 2021 pentru piata americana.

Surpriza, varianta N

Ei bine, inca nu avem produsul e baza, iar Hyundai priveste deja care viitor. Motor 1 spune ca la Frankfurt, seful diviziei Hyundai N, a vorbit deja despre un pick-up de performanta. „Din partea noastra trebuie sa va asteptati la orice. Nu avem restrictii”, si-a intarit el afirmatia.

Evident, tinta este de a da o replica pe masura lui Ford Ranger Raptor. In prima instanta, variantei existente pe piata. Pentru ca se stie ca americanii lucreaza deja la viitorul Ranger, iar pe acesta il vad mai puternic decat actualul. Se vorbeste deja de un propulsor derivat din cel 2.0 turbo care echipeaza i30N. De o putere de peste 300 de cai si de un sprint 0-100 km/h in sub 7 secunde. Sincer, ne-a starnit interesul, si asteptam urmatoarele vesti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.