Jeep Gladiator Maximus 1000

Jeep Gladiator va avea si o versiune de 1.000 CP. Cu aproape 300 mai multi decat cea mai puternica versiune de serie, care ofera 707 CP.

De proiect se ocupa texanii de la Hennessey Performance, care au decis sa puna sub capota un 6.2 Hellcat V-8. Acesta urmeaza sa fie cuplat la o transmisie automata cu 8 rapoarte. Editia limitata va purta numele Hennessey Maximus 1000. Ea va avea, conform oficialilor legendarului specialist in tuning, doar 24 de exemplare in 2020.

„The Ultimate” Jeep Gladiator 

Jeep Gladiator de 1000 CP. Monstrul Hennessey Jeep-Gladiator-Hennessey-Maximus-1000-1024x512

Asa l-a numit CEO-ul si fondatorul tunerului, John Hennessey. Si spune ca un astfel de model este de asteptat de clienti. „Sunt multi care isi doresc nebunii pe patru roti”, spune acesta.

Pentru a obtine aceasta putere, Hennessey a operat un tuning ECU, a imbunatatit sistemele de alimentare si racire. In plus, a montat o evacuare custom din otel. Dincolo de propulsor si puterea sa deosebita, modelul va beneficia si de alte modificari. Kit de inaltare de 6 inch, amortizoare Maximus pe fata si spate si pneuri BFGoodrich KD MT speciale sunt cateva dintre detalii. In plus, modelul va beneficia de lumini LED.

Jeep Gladiator de 1000 CP. Monstrul Hennessey Jeep-Gladiator-Maximus-1000-1-1024x683

Jeep Gladiator in versiunea Hennessey Maximus 1000 va avea un pret de 200.000 de dolari. In acest cost este inclus si pick-up-ul, dar si o garantie de 3 ani/36.000 de mile. Comenzile au fost deja deschise si, in numai o zi, se pare ca s-au gasit suficienti doritori pentru a alimenta optimismul lui John Hennessey.

Nu este primul Gladiator Hellcat

Maximus 1000 nu este primul Jeep Gladiator cu un Hellcat sub capota. Cei de la „America’s Most Wanted 4×4” au luat o versiune Rubicon si au optat pentru acest proiect pentru propulsorul V8.

Dupa cum stiti, Hellcat V-8 este motorul pe care il gasiti montat pe Dodge Challenger si Charger, dar si pe Jeep Grand Cherokee Trackhawk. In schimb nu a fost folosit pentru Jeep Wrangler sau derivatul sau din segmentul pick-up, Gladiator. Insa Jeep pare interesata de o astfel de varianta.

De altfel, v-am mentionat acest lucru atunci cand v-am vorbit despre conceptele de la editia din acest an a Moab Easter Jeep Safari. Asa ca sa nu va mire daca vom avea cat de curand si o versiune de serie pentru un astfel de „monstru”. Pana atunci, sa vedem cum se comporta modelul realizat de cei de la „America’s Most Wanted 4×4”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.