Restauratorii Gateway Broncos au obtinut drepturile de la Ford pentru a recrea si comercializa modele noi Broncos, din anii 1966-1977.

Gateway Broncos a inceput ca o companie de restaurare a modelelor Bronco, insa acum a ajuns la un acord cu Ford pentru a reproduce camionul clasic, oferind chiar si o garantie de cinci ani, scrie Driving.

Bronco va fi oferit in trei variante diferite: Fuelie, Coyote Edition si Modern Day Warrior.

In loc sa utilizeze tehnologie veche, cum ar fi motorul standard cu 6 cilindri cu care vine majoritatea modelelor Bronco, aceste versiuni recreate vor primi motoare noi.

Bronco Fuelie va primi un motor V8 de 5.7 litri, in timp ce variantele Coyote si Modern Day Warrior vor avea sub capota un motor V8 de 5.0 litri de la Mustang. Iar franele de disc Wilwood sunt acum standard.

Aspectul frumos si performantele bune nu vin ieftine, iar aceasta afirmatie se confirma si in acest caz. Astfel, un model Gateway Bronco nou va costa intre 120.000 si 180.000 de dolari.

Ford Bronco este un SUV care a fost produs si comercializat de producatorul auto american in perioada 1966-1996. Daca prima generatie a fost introdusa ca un concurent pentru SUV-urile compacte, precum Jeep CJ-5 si International Harvester Scout, urmatoarele patru generatii ale lui Bronco au fost SUV-uri full size si au concurat cu Chevrolet K5 Blazer si Dodger Ramcharger.

Primul Bronco a fost asamblat folosind propriul sasiu, in timp ce Bronco full-size a fost derivat din Ford F-Series. Toatele modele Bronco au fost produse cu tractiune integrala.

Ford Bronco n-a mai fost comercializat dupa scaderea cererii de SUV-uri cu doua usi. Pentru anul 1997, Ford a inlocuit Bronco cu Expedition, un SUV cu patru usi bazat pe F-150.

Din 1966 si 1996, modelele Bronco au fost produse la uzina de camioane Ford din Wayne, Michigan.

In 2017, Ford a anuntat reintroducerea modelului ca un SUV de dimensiuni medii (derivat de la Ford Ranger) pentru anul 2020, urmand a fi produs tot in Michigan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.