Chevrolet este decisa sa atace Jeep Wrangler. O dovedeste faptul ca grupul General Motors a folosit recent 4 exemplare ale modelului Jeep in teste pentru un nou model.

Se stie, cu Wrangler, Jeep a dominat segmentul pe piata americana in ultimele 3 decenii. Fara indoiala, o suprematie care nu le cade bine celor de la Ford si General Motors. Mai cu seama ca noul Wrangler se bucura de o popularitate desoebita, ducand Jeep la volume record.

Urmarea? Ford a anuntat deja ca va intra in lupta din segment si a anuntat ca renaste modelul Bronco. Chevrolet, pentru moment, a mers intr-o alta directie, cu un SUV mai putin pregatit pentru off-road. Este vorba despre Blazer, un model sportiv si cu caracteristici orientate in special pentru on-road. Se pare insa ca General Motors vrea mai mult. Si o demonstreaza amintita sesiune de teste efectuata la Milford Proving Grounds din Michigan.

Chevrolet testeaza intens

Fotografiile furnizate de GMAuthority au surprins patru modele cu caroserie Wrangler cu patru usi. Lucru care demonstreaza clar ca GM ia ca reper modelul Jeep. Dar pentru ce?Conform zvonurile aparute cu ceva ani in urma, se parea ca si ei vor merge pe renasterea unui model. Mai exact, Blazer. Numai ca atunci cand accesta a fost lansat, a folosit sasiul GM C1XX, utilizat si de GMC Acadia, asa ca varianta a cazut. Atunci a aparut ideea ca rivalul lui Wrangler se va comercializa sub brandul GMC. Insa, intre timp, sefii General Motors si-au schimbat iar opinia.

Explicatia este simpla. In contextul in care Wrangler a stat la baza pick-up-ului Gladiator, Chevy ar trenui sa mearga pe aceeasi reteta. Si se zvoneste deja ca viitorul model va folosi viitoarea generatie VSS-T, care inseamna “Vehicle Strategy Set – Truck.” Si care nu mai are nevoie de traducere.

Una care, sustin surse din interiorul companiei, ar urma sa inlocuiasca arhitectura curenta GMTK2XX. Cea folosita de Chevy Tahoe, Suburban si Silverado, respectiv „verisorii” GMC si Cadillac, Yukon, Sierra si Escalade. Foarte important, VSS-T va avea o arhitectura modulara, care poate fi folosita in diverse formule de marimi, iar cea mai mica dintre acestea ar urma sa fie folosita pentru rivalul lui Wrangler/Gladiator.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.