FCA, Alianta Fiat-Chrysler, este subiect pentru noi informatii. Una rece si una calda, ca tot este la moda (pe la noi) aceasta sintagma.

Evident, incepem cu vestea rea. Se pare ca si FCA s-a moloipsit de la alte grupuri importante. Si a utilizat un software pentru a pacali testele de emisii. Acesta a fost folosit pentru modelele Jeep Grand Cherokee si camioneta Dodge Ram 1500.

Autoritatile au deschis o investigatie si, pentru a evita amenda, mai costisitoare, FCA a ajuns la un acord cu acestea. Astfel, clientii care au cumparat masinile cu software urmeaza sa fie despagubiti. Si nu-s putini. Circa 100.000. Sumele oferite sunt de 3.075 dolari (masina noua), 2.460 (masina second-hand), 990 (vanzatorul unei masini pe piata second-hand). Suma totala ajunge la circa 300 milioane dolari.

FCA ia de la Mercedes-Benz un motor diesel?

Vestea buna vine pentru clientii lui Jeep Compass. Colegii de la Motor 1 sustin ca producatorul a efectuat teste cu modele echipate cu un propulsor diesel Mercedes-Benz. Unul pe care intentioneaza sa-l foloseasca pentru masinile vandute in Asia si Europa.

Propulsorul ales este unitatea de 2.0 cu 4 cilindri (OM654) care ofera 194 CP si un cuplu maxim de 400 Nm. Ceea ce inseamna ca am avea de-a face cu cel mai puternic Jeep Compass. Actualmente, varful de gama diesel este un MultiJet 2.0 cu 140 CP.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.