Jeep Compass cu 7 locuri urmează să apară la mijlocul anului viitor urmând să fie comercializat ca model 2022 pe piața nord-americană. Și, probabil, volumele importante urmează să fie disponibile și pe alte piețe tot peste un an și ceva.

Pentru moment însă, se testează intens. Iar fotografiile surprinse în Brazilia, acolo unde au decis cei de la Fiat Chrysler Automobiles să deruleze sesiunile, se înmulțesc. Pentru moment nu există însă și detalii stilistice.

Mașinile sunt extrem de bine camuflate. În plus, folosesc multiple componente de alte modele, în special actuala generație a lui Jeep Compass, pe a cărui platformă urmează să fie realizat și această versiune. Însă, pe de altă parte, este un semn că accentul cade acum pe latura tehnică.

Un model cu nume unic

Ținând cont de platformă, au existat multe voci care spuneau că modelul va primi numele de „Grand Compass”. Cam la fel cum se întâmplă și în cazul lui Grand Cherokee. Însă, spun colegii de la Motor 1, care folosesc o informație de la Autocar India, se pare că nu o să fie așa.

Astfel, potrivit surselor citate, noul model va beneficia de un nume unic. Unul care nu o să fie legat de Compass. În plus, se pare că Jeep Compass în versiunea cu 7 locuri va benefica de un design exclusiv și propria identitate. Ceea ce înseamnă că modificările vor viza mai mult decât o zonă spate mai lungă.

Ce a mai ”răsuflat”

Jeep Compass oferă platforma, însă constructorul a modificat-o, evident. I-a sporit ampatamentul și anvergura zonei spate. Lucru care se reflectă într-o creștere a spațiului din cabină. Suficient cât să acomodeze al treilea rând de scaune.

Pe de altă parte, scriu cei de la Motor 1, noul model va avea uși mai mari și un unghi de deschidere superior. Iar scaunele de pe al doilea rând sunt pliabile, dar, mai important, se pot muta ca ansamblu. Pentru a oferi o formulă satisfăcătoare de spațiu pentru rândul doi și trei.

Modelul ar urma să se producă în Brazilia, la uzina Goiana din Pernambuco. Acolo unde se mai realizează Compass, Renegade și Toro. La interior, va păstra designul noului Jeep Compass, care a fost lansat deja în China. De la care va prelua volanul, consola centrală și instrumentarul.

Sub capotă se va găsi un 2.0 turbo diesel de 200 CP, cu 20 în plus față de ceea ce oferă o versiune actuală. Propulsor cuplat la o cutie automată cu 9 rapoarte. Modelul va beneficia și de tracțiune integrală. În timp ce varianta cu unitatea 1.3 turbo o să aibă cutie CVT și tracțiune față.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.