Aston Martin tocmai a lansat primul SUV din istorie, DBX. Compania nu sta insa foarte bine, iar incertitudinile legate de Brexit dau alte batai de cap conducerii marcii. Se pare insa ca exista un pasionat de automobile care, alaturi de un consortiu de actionari, isi doreste sa cumpere compania.

Momentul este propice

Este momentul potrivit. Actiunile Aston Martin au ajuns de la o valoare de circa 17 lire sterline la momentul de maxim, la 4-5 acum. In plus, pe lista pro se mai gasesc instabilitatea politica din Marea Britanie, ca si faptul ca marca are nevoie de o infuzie de capital pentru investitiile in dezvoltare. Cu atat mai mult cu cat in prima jumatate a lui 2019 a inregistrat pierderi de 80 de milioane de lire sterline.

In momentul de fata actionar majoritar este grupul Adeem/Primewagon din Kuwait. O treime din pachet le apartine celor de la Strategic European Investment Group, parte a italienilor de la Investindustrial. In fine, Daimler detine 4%.

Lawrence Stroll vrea marca

Cel care-si doreste sa preia Aston Martin este Lawrence Stroll. Da, fanii Formulei 1 au auzit de el. Este proprietarul echipei Racing Point F1 (fosta Force India), la care alearga (nu-i de mirare) Lance Stroll. Spunem ca nu este de mirare caci vorbim despre fiul sau.

Sigur, faptul ca a avut bani pentru o echipa din Marele Circ arata ca nu sta rau cu banii. Lucru confirmat si de faptul ca detine cea mai mare colectie de modele Ferrari din lume. Si trebuie sa va precizam insa ca acest canadian rezident in Elvetia are, la momentul la care scriem aceste randuri, o avere de 2,6 miliarde de dolari conform Forbes.

Si-a facut buna parte din avere dupa ce a manageriat listarea la bursa a brandului Michael Kors. Afacere din care a iesit complet in 2014. Este insa in continuare implicat in industrie, acolo unde a investit si a pus umarul la constructia unor brand-uri precum Pierre Cardin, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Asprey and Garrard.

Cand se face mutarea?

Ramane acum de vazut doar cand se va face mutarea. Lawrence Stroll nu a vrut sa vorbeasca pe marginea subiectului atunci cand a fost contactat de catre Autocar sau de RaceFans.net. Sa fie un simplu foc de paie?

Ei bine, se pare ca nu. In fapt este vorba doar despre faptul ca in cauza este o companie listata la bursa. Si ca un anunt se va face doar in momentul in care se va trece la actiune. Pana atunci nu este exclus sa existe inclusiv negocieri intre actualii actionari si cei care-l au in frunte pe Stroll. Pentru a gasi cea mai buna formula pentru Aston Martin. O afacere de urmarit, dar care, spun sursele jurnalistilor de la Autocar, se va finaliza pana la ijlocul anului urmator.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.