Desi a fost pe piata de aproape 50 de ani, curajosul Suzuki Jimny a avut doar trei schimbari de generatie. Cea de-a patra generatie a SUV-ului kei debuteaza in luna iulie, dar randarile bazate pe informatii scurse din revista Best Car din Japonia au aratat ca va fi un design retro care aminteste de cea de-a doua generatie.

Generatia a 4-a Retro Suzuki Jimny a fost descoperita inainte de debutul din iulie Suzuki-Jimny-JA71VA doua generatie Jimny a debutat in 1981 si a ramas in productie pana in 1998. In ciuda dimensiunilor lui kei si a dispunerii motorului, nu a fost doar un vehicul UTE dragut. Suzuki a facut o masina off-road serioasa, cu un sasiu ca un cadru de scara, cutie de transfer si low range. Ea era fost doar mai mica si mai usoara – intre 690kg si 750kg – decat ceilalti rivali 4×4 Pajero, Bighorn si Land Cruiser.

Generatia a 4-a Retro Suzuki Jimny a fost descoperita inainte de debutul din iulie Suzuki-Jimny-3rd-gen-640x360

A treia generatie Jimny a pastrat toate lucrurile bune pentru off road, dar designul a fost modernizat. De fapt, versiunile mai vechi nu au nici macar grila verticala cu fante. Atunci cand este doar a treia evolutie, nici nu este cazul sa devina retro. Uimitor, designul a continuat timp de 20 de ani, cu doar mici modificari de-a lungul drumului.

Acum este timpul pentru noul si mult-asteptatul Jimny, si se pare ca randarea Best Car a fost la fix. Imaginile au fost surprinse de un fotograf spion in afara fabrica de la Hiroshima a Suzuki si au fost incarcate pe 25 mai, prezentand randuri de modele de generatia a patra, toate aliniate si gata de livrare. Culorile deosebite includ un verde acid si bronz retro.

Generatia a 4-a Retro Suzuki Jimny a fost descoperita inainte de debutul din iulie Suzuki-Jimny-SJ30-02-640x741

S-a revenit la grila verticala cu fante, faruri rotunde, oglinzi laterale inaltate, doua linii mici pe partile laterale ale caroseriei ce tinteau catre gurile de aer de pe capota predecesorului, stopuri montate mai jos si in general silueta patratoasa.

Generatia a 4-a Retro Suzuki Jimny a fost descoperita inainte de debutul din iulie Suzuki-Jimny-JA71-dashboard

Generatia a 4-a Retro Suzuki Jimny a fost descoperita inainte de debutul din iulie Suzuki-Jimny-4th-gen-dashboard-1

Nu e vorba doar de exterior. Imaginile scurse cu tabloul de bord al generatiei 4 dezvaluie elemente din trecut, cum ar fi volanul cu trei spite si miez rotund, ramele duble pentru indicatoarele din bord si manerul de prindere. Chiar si cele trei butoane de control al temperaturii, de dimensiuni egale, par ca evoca gurile tridimensionale ale lui Jimny mai vechi (imaginea scursa este pentru pietele asiatice LHD).

Generatia a 4-a Retro Suzuki Jimny a fost descoperita inainte de debutul din iulie Suzuki-Jimny-4th-gen-leak-02In conformitate cu specificatiile Kei, Jimny va pastra un motor de 63 CP, cu 660cc si turbocompresor. Best Cars spune ca va fi cuplat cu o cutie automata cu 4 viteze sau cu 5 trepte manuala. Ca si in cazul predecesorului Jimny, o versiune putin mai mare (desi aceeasi ampatament) va fi construita pentru inregistrarea non-kei si a pietelor din occident. Acesta, conform Best Cars, va avea un motor de 1,5 litri. Din pacate, acea piata nu va include SUA. Cu toate acestea, Jimny este unul dintre cele mai cool off roadere pe care il puteti cumpara si designul retro il face chiar si mai cool.

Sursa articolului: japanesenostalgiccar.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.