Urmatorul SUV al celor de la Skoda va purta numele Kamiq. Pe langa denumire, producatorul auto ceh a publicat si o noua imagine teaser cu viitorul crossover.

Cuvantul Kamiq provine din limba inuit, vorbita in Groenlanda, Canada, SUA (Alaska), Rusia (Siberia) de aproimativ 90.000 de persoane. In limba inuit, cuvantul kamiq descrie ceva care se potriveste perfect in orice situatie.

„Un motiv suficient pentru a oferi noului model crossover pentru priata europeana acealsi nume ca SUV-ului comercializat deja in China”, se arata intr-un comunicat al Skoda.

In acelasi timp, denumirea se incadreaza in nomenclatura care leaga toate modelele din gama de modele SUV, Numele tuturor modelelor SUV ale Skoda incep cu un K si se termina cu un Q.

Skoda Kamiq va fi un crossover urban, descris ca „un partener ideal pentru viata de zi cu zi din orasul modern si dincolo de el”.

„Modelul Skoda Kamiq combina agilitatea si manevrabilitatea unei masini compacte cu avantajele traditionale ale unui SUV. Pozitia mai inalta a scaunului, o vizibilitate mai buna, o intrare si iesire mai usoare si o garda la sol mai mare”, contiua descrierea.

O imagine teaser arata silueta vehiculului – primul indiciu al viitorului model crossover. Acesta va avea premiera mondiala la Salonul Auto de la Geneva (5-17 martie).

Teaserul ofera un prim indiciu despre sectiunea frontala si prezinta, de asemenea, noul design distinctiv al farurilor cu LED-uri.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.