llimitatoarele de viteza

Limitatoarele de viteza vor deveni obligatorii pe toate masinile. Asa isi doreste European Transport Safety Council (ETSC), iar propunerea sa a primit aprobarea. Iar colegii de la Auto Express spun ca decizia va intra in vigoare in 2022.

Ce inseamna acest lucru? Ca toate masinile vandute in Europa vr trebui sa detina acest sistem. Limitatoarele, denumite Intelligent Speed Assistance (sau ISA), folosesc camere cu sistem de recunoastere a semnelor si/sau GPS. Scopul lor este de a determina viteza maxima permisa intr-o anumita zona. Dar nu numai, pentru ca sistemul limiteaza automat puterea si viteza masinii pentru a respecta limita.

Limitatoarele de viteza pot salva vieti

Limitatoarele de viteza ar putea salva vieti. Potrivit oficialilor European Transport Safety Council, in 15 ani de la implementarea sa, ar putea avea efecte benefice. Cifrele furnizate de acestia vorbesc despre o reducere a coliziunilor cu 30% si 25.000 de vieti salvate.

ETSC spune ca in prima instanta sistemul va avea functia on/off. „Este indispensabila pentru a ajuta publicul sa accepte introducerea sa”, au sustinut oficialii europeni. In a doua etapa insa, acesta ar urma sa fie eliminat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.