UBER si Taxify si-au exprimat pozitta referitoare la OUG pentru modificarea legii taximetriei. Proiectul poate duce la limitarea sau disparitia serviciilor alternative de transport urban, sustin reprezentantii celor doua companii.

„Apreciem deschiderea Guvernului la dialog si ii asiguram de cooperarea noastra deplina pentru modernizarea legislatiei de transport. Aceasta trebuie sa fie insa in linie cu recomandarile Comisiei Europene, conform careia aceste servicii noi trebuie reglementate si nu interzise”, sustin acestia.

UBER si Taxify sustin ca OUG ar trebui amanata

Ei afirma ca OUG ar trebui amanata pana ce va exista si in Romania un cadru de reglementare al serviciilor de transport alternativ. Altfel sunt afectate interesele celor peste 2 milioane de utilizatori si a zecilor de mii de soferi care folosesc platformele.

1 din 10 romani folosesc si apreciaza aceste servicii pentru ca sunt accesibile, sigure, de calitate si de incredere. Conform unui studiu IRES, 7 din 10 tineri vad aplicatiile ca pe o alternativa la masina personala. In plus, 9 din 10 isi doresc ca autoritatile sa incurajeze dezvoltarea acestui tip de servicii alternative si sa nu le limiteze.

„Impartasim parerea industriei de taxi ca este nevoie de o actualizare a cadrului legislativ. Insa credem ca aceste schimbari trebuie sa favorizeze dezvoltarea industriei de mobilitate”, sustin oficialii Uber si Taxify.

OUG la presiunile transportatorilor

Sub presiunile transportatorilor, Ministerul Dezvoltarii a lansat in dezbatere publica un proiect de OUG cu scopul e a combate pirateria din taximetrie. Acesta prevede amenzi de pana la 5.000 de lei pentru soferii care fac transport fara licenta.

Proiectul este in dezbatere publica de o saptamana, ar transportatorii il vor aprobat in aceasta forma. Aceasta presupune reorganizarea serviciilor bazate pe aplicatii. La UBER, de exemplu, soferii pot obtine atestate si licente, dar folosesc masini proprii. Conform OUG ar trebui insa sa le inregistreze pe firme.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.