Tesla Model 3, prezentata initial la pretul de 35.000 de dolari, ar putea costa aproximativ 80.000 de dolari.

Proprietarul Tesla, Elon Musk, a prezentat specificatiile unei versiuni a Modelului 3 mai rapida si puternica, scrie Bloomberg.

Aceasta va costa 78.000 de dolari, mai mult decat dublul pretului de pornire al modelului de baza, si nu va include functia Autopilot driver-assist.

Configurarile din ce in ce mai costisitoare pentru Modelul 3 sunt pasi planificati, chiar daca sunt oarecum contraintuitivi fata de viziunea lui Musk despre Tesla Inc. ca un jucator de productie in masa, cu autovehicule accesibile unui numar mai mare de cumparatori.

Pretul de 78.000 de dolari pune sedanul electric departe de posibilitatile consumatorilor și, prin estimarile proprii ale lui Musk, il aduce mai aproape de domeniul masinilor de lux.

„Un Model 3 cu un pret de 35.000 de dolari va fi cel mai rar dintre cele mai rare”, a spus Kevin Tynan, analist Bloomberg Intelligence.

Tesla se confrunta cu intarzieri mari in producatia Modelului 3. In primul trimestru al acestui an au fost livrate 8.180 de sedanuri, in conditiile in care au depus depozitie de 1.000 de dolari aproximativ 500.000 de persoane!

Tesla Model 3 e cel mai bine vandut model electric din Statele Unite ale Americii.

In viziunea originala, Tesla a anuntat ca va comercializa Modelul 3 la un pret de 35.000 de dolari, care va include o baterie standard cu o autonomie de 350 de kilometri. Pentru o autonomie mai mare, pretul crestea pana la aproximativ 44.000d e dolari.

In viitor insa, versiune Modelului 3 o sa vina cu un motor dual si tractiune integrala. Promite o viteza maxima de 250 de kilometri pe ora si ca ajunge de la 0 la 100 de km/h in doar 3.5 secunde, in timp ce autonomia ar urma sa fie de 500 kilometri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.