… si ca primul sofer a fost o femeie.
Suntem satui de glumele despre soferii de sex feminin. In multe cazuri, ele sunt mult mai concentrate si mai atente in spatele volanului decat conducatorii de sex masculin. Si, ca sa fim sinceri, primul conducator al unui automobil este o femeie. Dupa cum spune Mercedes-Benz, „ea a cladit drumul inainte, pentru al deschide pentru noi toti.”

Dupa cum povesteste, Bertha Benz, sotia lui Karl Benz, care a construit prima masina in 1988, a luat modelul Patent-Motorwagen III al sotului sau, fara sa-i spuna si fara permisiunea autoritatilor pentru o excursie de la Mannheim la Pforzheim. In timp ce era ilegala, aceasta calatorie istorica de 106 kilometri a marcat prima data cand cineva a condus un automobil pe o distanta semnificativa.

Bertha a avut o misiune foarte importanta. Ea dorea sa-i dovedeasca sotului ei ca automobilul, in care ambii investisera o suma mare de bani, este o inventie semnificativa si, daca ar fi comercializata, ar deveni un succes financiar. Avea mari capacitati tehnice si aa reparat o serie de probleme mecanice in timpul calatoriei. Bertha chiar a trebuit sa se opreasca in orasul Wiesloch si sa cumpere combustibil suplimentar de la un chimist local, care mai tarziu a fost incoronat ca prima statie de carburant din lume.

Videoclipul, lansat recent de Mercedes-Benz, prezinta unul dintre cele mai celebre momente ale calatoriei istorice. Bertha a trebuit sa-si foloseasca garterul ca material de izolare si, de asemenea, a curatat o linie de combustibil blocata cu un ac de la o palarie. Motorul avea nevoie de o cantitate mare de apa pentru racire, asa ca Bertha, impreuna cu fiii ei Richard si Eugen, de 13 ani si 15 ani, trebuiau sa se aprovizioneze cu apa de fiecare data cand se opreau. Richard si Eugen au trebuit chiar sa impinga vehiculul pe drumuri inclinate din cauza lipsei de putere a vehiculului.

In cele din urma, Bertha a ajuns la destinatia finala si si-a informat sotul despre calatoria incheiata cu succes printr-o telegrama. A condus inapoi in orasul ei natal cateva zile mai tarziu, iar restul, asa cum se spune, este istorie.

Sursa: Motor1

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.