Limitele de viteza erau disponibile pe Google Maps doar in Statele Unite, Marea Britanie si Danemarca. Acum, aplicatia de navigatie le afiseaza si in Romania. Functia este preluata de la Waze.

Romania se numara intre cele 40 de tari in care functia a fost extinsa in prezent. Limita de viteza este afisata in coltul din stanga-jos al ecranului, indiferent de sistemul de operare al telefonului, Android sau iOS. Noutatile sunt disponibile prin intermediul unui update de tip server-side. Ceea ce inseamna ca sunt introduse automat, nefiind nevoie de un update manual. De precizat insa ca propagarea se va face gradual, aplicatia urmand sa fie disponibila in timp pentru toti utilizatorii.

Google Maps a extins si alte functii

Google a extins si functia care permite localizarea camerelor video de supraveghere. Si o face prin intermediul unor iconite afisate pe traseul hartii. Insa aceasta nu este utila peste tot, ci doar in Vestul Europei. Si aceasta pentru ca acolo sunt folosite camere video care identifica automat depasirea limitei. Nu insa si in Franta, Germania si Elvetia, caci acolo aceste functii sunt interzise.

Functiile sunt imprumutate de la Waze. Aplicatia de navigatie a fost cumparata de Google in 2013. Aceasta are insa si alte optiuni. Una dintre cele mai folosite este configurarea traseului pe baza indicatorilor de trafic transmisi de catre utilizatori.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.