Google Maps a primit functii noi. Extrem de utile in trei dintre cele mai importante aglomerari urbane din tara.

Ei bine, recenta actualizare a aplicatiei iti permite sa afli cat de aglomerate sunt mijloacele de transport in comun. In plus, iti permite sa afli si care este estimarea privind intarzierile. Or, se stie, cele doua repere, din pacate, reprezinta o constanta pentru transportul in comun.

Live Traffic Delays in timp real

Prima dintre functiile propuse in Google Maps se numeste Live Traffic Delays (intarzieri in trafic, in timp real). Ea are capacitatea de a estima la nivel de minute cand ajunge un mijloc de transport intr-o statie. Calculele tin cont de cat de congestionat este traficul.

Optiunea este dedicata si metrourilor, insa in cazul lor lucrurile sunt mai simple. In schimb, in ceea ce priveste autobuzele, troleibuzele si tramvaiele este de real ajutor. Macar pentru locuitorii din Bucuresti, Constanta si Cluj-Napoca. Pentru ca acolo este disponibila momentan.

Functia de aglomeratie mai putin utila

Cea de-a doua funcție este cea referitoare la aglomeratia din vehiculele destinate transportului in comun. Se pare insa ca are la baza un algortim din tarile civilizate. Pentru ca nu exista detalii statistice clare. Nici ca procente, nici exprimate grafic. Exista doar informatia „De obicei, numai locuri in picioare”. Or aceasta stare de lucruri este cvasi-constanta.

Sigur, este posibil sa existe si un update, astfel incat sa afli orele la care este indicat sa eviti un mijloc de transport in comun. Insa ramane de vazut daca Google il va considera demn de pus in practica. Si mai ales cand. Pentru moment, cu limitarile amintite, functia este disponibila doar in Bucuresti si Cluj-Napoca.

Cea mai noua versiune a aplicatiei Google Maps a fost lansata atat in Magazin Play, pentru utilizatorii de Android, cat si in App Store-ul sistemului de operare iOS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.