Kia e-Soul isi face debutul European la Geneva. El va oferi cumparatorilor posibilitatea de a alege intre doua sisteme de propulsie cu autonomie mare si zero emisii.

Noul e-Soul pastreaza punctele forte care au caracterizat generatiile anterioare ale modelului. El ofera o valoare remarcabila a raportului calitate-cost, un interior spatios pentru cinci pasageri si un nivel inalt de versatilitate.

La fel ca toate modelele Kia, noul e-Soul va beneficia de garantia unica de 7 ani, 150.000 de kilometri. Aceasta acopera si motorul electric si pachetul de baterii. Noul e-Soul va fi comercializat in Europa spre sfarsitul primului trimestru al anului 2019.

e-Soul, design proaspat, distractiv si distinct

Noul e-Soul este versiunea cea mai futurista, tinereasca si inovatoare de pana acum. Aspectul sau de crossover urban a fost imbunatatit cu lampi cu lumini full-LED, integrate in partea superioara. Barele de protectie fata si spate si o zona solida care inlocuieste grila ii ofera o prezenta fluenta si aerodinamica.

Priza de incarcare este adapostita in spatele unui panou mic situat in partea frontala a automobilului. Lampile de ceata inguste de tip LED situate sub blocurile optice le inlocuiesc pe cele de forma rotunda regasite pe modelul Soul EV anterior.

Cu o lungime de 4.195 mm, noul e-Soul este cu 55 mm mai lung decat predecesorul sau – avand un ampatament de 2.600 mm (+30 mm) si o capota frontala cu 15 mm mai lunga. Acest efect este suplimentat vizual de noii stalpi spate redesenati si forma ramelor geamurilor.

In spate, se pastreaza ‘insula’ situata pe haionul caroseriei. Inconjurata de o zona de culoare negru gloss, aceasta ‘insula’ are o forma mai rotunda si moderna pentru noul model si este pozitionata deasupra barei de protectie spate restilizata. Ea este inconjurata de lampile tip LED care o cuprind ca niste paranteze cu designul sau indraznet.

Noul e-Soul este disponibil intr-o gama de sapte culori intr-un singur ton si sapte combinatii in doua tonuri culori. Cumparatorii europeni isi pot alege pachetul optional SUV.

Un interior de ultima generatie inspirat de muzica

Inca de la lansarea modelului Soul, muzica a fost o tema generala care a stat la baza designului sau. Acum, spatiul interior al noului e-Soul este finisat cu forme si textura inspirate din acustica. Noul Soul pastreaza forma specifica a difuzoarelor ”tweeter”, un element al generatiei anterioare a modelului Soul, care exemplifica combinatia dintre designul modern si functionalitatea de ultima generatie.

Aspectul cabinei modelului e-Soul poate fi personalizat cu o gama intr-un singur ton sau in doua tonuri de culori. La alegere sunt disponibile tapiteria din piele naturala sau material textil. Interiorul dispune de sistemul optional de lumini ambientale Sound Mood Lighting. Sistemul emite o lumina care pulseaza pe ritmul muzicii sistemului audio, fiind disponibile opt culori si sase teme de luminare a cabinei.

Automobilul este disponibil cu un incarcator wireless situat la baza consolei centrale, scaune incalzite si ventilate si un sistem audio premium Harman Kardon. Sistemul Head-Up Display proiecteaza discret informatii relevante pe ecranul situat deasupra volanului – cum ar fi informatiile sistemul de navigatie si viteza automobilului.

KIA e-Soul ni se dezvaluie la Geneva kia_esoul-rearAutonomie mare, zero emisii

Noul Kia e-Soul va fi vandut in Europa exclusiv ca automobil electric, dispunand de doua sisteme de propulsie 100% electrice. Soferii au posibilitatea de a alege intre sistemul de rulare cu autonomie mare de 64 kWh si sistemul de rulare cu autonomie standard de 39.2 kWh.

Autonomia pentru distante lungi oferita de pachetul de baterii de 64 kWh este furnizata de un motor electric de 150 kW (204 CP). Acesta permite modelului e-Soul sa parcurga pana la 452 kilometri cu o singura incarcare conform ciclului combinat WLTP. Modelul accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 7.6 secunde.

Pachetul de baterii standard de 39.2 kWh ofera motorului electric o putere eficienta de 100 kW (136 CP) si un cuplu maxim de 395 Nm. Autonomia este de pana la 277 kilometri.

Un incarcator rapid DC este oferit in dotarea standard a ambelor modele, permitand opriri scurte pentru incarcare. Ambele pachete de baterii pot fi reincarcate de la 20% la 80% in doar 42 de minute la o statie de incarcare rapida DC de 100 kW.

Recuperarea energiei

Modelul e-Soul este prevazut cu tehnologia de recuperare a energiei pentru a maximiza autonomia de rulare. El este echipat de asemenea in dotarea standard, cu sistemul inovator de regenerare a fortei de franare, operat prin padelele situate in spatele volanului.

In plus, sistemul Drive Mode Select permite soferilor sa adapteze comportamentul automobilului in functie de stilul de condus preferat sau de conditiile de drum. Soferii pot alege intre modurile ‘Normal’, ‘Eco’, Eco+’ si ‘Sport’.

Noul e-Soul este prima generatie a gamei Soul care ofera suspensie independenta multi-link pentru puntea spate. Aceasta inlocuieste bara de torsiune din axa spate a primelor doua generatii, facand automobilul mai captivant, cu un raspuns mai precis si mai confortabil la condus.

KIA e-Soul ni se dezvaluie la Geneva kia_esoul-sideKia lanseaza sistemul inovativ telematic UVO CONNECT

O gama de sisteme avansate sunt disponibile pentru imbunatatirea sigurantei si a experientei de condus, oferind usurinta in utilizare. In plus, noul model este primul automobil Kia in Europa care ofera sistemul inovator UVO CONNECT al brandului.

UVO dispune de sistemul Kia Live, gazduit de sistemul de 10.25 inch TFT LCD situat in centru plansei de bord al modelului e-Soul. Sistemul utilizeaza propriul sau card SIM pentru a colecta si actualiza in timp real informatii in timpul calatoriei. In mod absolut necesar, sistemul UVO arata soferilor locatiile statiilor de incarcare, disponibilitate incarcatorului si compatibilitatea conectarii. A doua functionalitate a sistemului UVO este aplicatia UVO App, gandita pentru a fi compatibila pentru smartphone-urile Apple si Android.

Sistemul de navigatie touchscreen de 10.25 inch ofera in dotarea standard, posibilitatea conectarii prin Bluetooth a mai multor dispozitive simultan. Functionalitatea avansata de impartire a ecranului permite utilizatorilor sa controleze sau sa monitorizeze diferite functii in acelasi timp, personalizand ecranul cu diferite widget-uri.

Display-ul infotainment situat in centrul plansei de bord este completat de un display de 7.0 inch TFT-LCD situat in panoul de bord, care ofera informatii despre condus esentiale soferului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.