Audi a publicat o serie de imagini teaser cu viitorul SUV Q8.

Audi Q8, cel mai mare SUV din gama constructorului de la Ingolstadt, urmeaza sa fie lansat oficial saptamana aceasta cu ocazia Salonului Auto de la Beijing.

Din desenele fluorescente publicat de Audi remarcam liniile sportive si dimnesiunile mari ale grilei.

De asemenea, imaginele confirma ca modelul va semana izbitor cu conceptul Q8 prezentat anul trecut la Salonul Auto de la Detroit.

Imagini teaser cu viitorul Audi Q8 q8-teaser2Imagini teaser cu viitorul Audi Q8 q8-teaser3Noul model Audi va fi construit impreuna cu fratele Q7 la fabrica din Bratislava (Slovacia).

Din informatii inca neoficiale, Q8 va avea o lungime de peste 5 metri, iar portbagajul va avea o dimensiune de 630 de litri.

Sub capota conceptului prezentat la Detroit s-a aflat un hibrid e-tron plug-in, care utilizeaza un motor TFSI de 3,0 litri, impreuna cu un motor electric si un pachet de baterii de litiu-ion de 17,9 kWh. Din aceasta combinatie ar rezultat 438 de cai putere si un cuplu de 700 Nm.

Cu aceasta motorizare, Audi Q8 ar fi capabil sa ajunga de la 9 la 100 de kilometri pe ora in doar 5.4 secunde, in timp ce viteza maxima va fi de 250 de kilometri pe ora.

In varianta electrica, Q8 are o autonomie de 60 de kilometri, iar incarcarea completa a bateriilor dureaza doua ore si jumatate.

Pentru iubitorii de viteza, Audi pregateste si o versiune de performanta, denumita SQ8, care va dispune de un motor diesel bi-turbo de 4.0 litri V8, care dezvolta 429 de cai putere.

Imagini teaser cu viitorul Audi Q8 q8-poze-spion1Imagini teaser cu viitorul Audi Q8 q8-poze-spion3Imagini teaser cu viitorul Audi Q8 q8-poze-spion2Conceptul Q8 a fost prezentat cu jante de aliaj de 23 de inch si un cockpit display de 12.3 inch.

Salonul Auto de la Beijing e programat in perioada 25 aprilie – 4 mai 2018.

Sursa foto: Auto Express

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.