DN1

DN1 ramane liderul topului celor mai periculoase sosele din tara. Ierarhia a fost realizata de catre Politia Romana pentru anul 2018. In calcul au fost luate numarul de accidente produse si cel al persoanelor decedate.

Astfel, Inspectoratul General al Politiei Romane a precizat ca pe DN1 s-au inregistrat anul trecut 587 de accidente. In urma acestora, 80 de persoane au murit. Pe locul secund se situeaza DN2. In cazul acestuia s-au inregistrat mai putine incidente, 491, dar 89 de decese.

DN6 completeaza acest podium trist. Politia Rutiera a consemnat aici  in 2018 un numar de 409 accidente. Numarul persoanelor decedate a fost de 66.

Care sunt cauzele?

Viteza este principala cauza a accidentelor consemnate in afara localitatilor. Pe lista celor mai intalniti factori, locul secund este ocupat de nerespectarea distantei dintre vehicule. Ultima pozitie este ocupata de neatentia la volan. Sau, mai precis, de catre preocuparile care il distrag pe sofer.

Alte abateri care conduc la coliziuni sunt: depasirea neregulamentara, neasigurarea la schimbarea directiei, neacordarea prioritatii, conducerea sub influenta alcoolului sau adormirea la volan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.