Continental, companie tehnologica, si-a prezentat rezultatele pe 2019 prin intermediul unui comunicat de presa. Si sunt vesti pozitive, de genul celor de care avem nevoie in contextul pandemiei noului Coronavirus COVID-19.

Continental a investit in 2019 aproximativ 200 de milioane de euro in operatiunile sale din Romania. Compania a inaugurat la Sibiu un nou modul de productie și o cladire noua pentru activitati de cercetare și dezvoltare. De asemenea, Continental a inceput anul trecut și extinderea cladirii de birouri din Iași. In acest an urmeaza sa fie finalizata investitia planificata, in valoare de 27 de milioane de euro.

Investitii in echipament de varf

Compania a investit in echipament de varf in fiecare din locatiile sale. In plus, specialiștii IT&C și inginerii au continuat sa dea o forma viitorului prin dezvoltarea de tehnologii care au un impact puternic in mobilitatea curata și sustenabila a viitorului.

Folosirea inteligentei artificiale, a tehnologiei cloud și atentia acordata securitatii cibernetice sunt preocupari ale echipelor din Romania. Activitatea acestora  vizeaza dezvoltarea și punerea in aplicare a megatrendurilor industriei, precum conectivitate sau conducere automatizata.

Software, una dintre directii

„Software-ul este una dintre directiile prin care Continental modeleaza ziua de maine. Echipele de ingineri, specialiști IT și angajatii centrelor de productie din Romania iși pun amprenta pe tehnologiile viitorului. Am dezvoltat aplicatia CORY, un sistem prin care incurajam degajarea traficului la orele de varf. Aceasta prin folosirea aceluiași vehicul de doi, trei sau mai multi colegi in drum spre și de la serviciu”. Declaratia ii apartine lui dr. Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental Romania.

Care a continuat: „Colegii din centrele de cercetare și dezvoltare din Romania au lucrat și lucreaza la dezvoltarea unor tehnologii precum high automated driving for commercial vehicles. Sau  serverul care conecteaza modelul electric VW ID.3. Ca si la interactiunea om-masina, dezvoltarea sistemelor de siguranta pasiva si activa. Aici, in Romania, punem viitorul in miscare“.

Cercetare-dezvoltare in domeniul fuziunii datelor 

In Romania, la Continental, au loc activitati de cercetare-dezvoltare in domeniul fuziunii datelor, inclusiv cu utilizarea sistemelor de inteligenta artificiala. Acestea aduc imbunatatiri semnificative la sistemele de conducere asistata și autonoma.

Driver monitoring, alta tehologie la care lucreaza echipe din Romania, este un sistem ce monitorizeaza capul soferului pentru a evalua atentia acestuia la drum, directia privirii, expresiile faciale și oboseala.

Dar si extinderea gradului de automatizare prin Industria 4.0 este un subiect pe care Continental pune accentul. Sistemul de depozitare integral automatizat inaugurat anul trecut in cadrul centrului de productie de componente electronice din Timisoara reprezinta unul dintre proiectele implementate de companie in directia Industriei 4.0.

Activitatea desfașurata in fabricile ContiTech și de anvelope din tara sustin pasii facuti de companie in ceea ce priveste modernizarea activitatii de productie si dezvoltarea Industriei 4.0 care contribuie la cresterea eficientei și a calitatii produselor pe care le fabricam.

Proiecte in zona smart city

In aceasta categorie intra și proiectele din zona smart city, care vizeaza o dezvoltare durabila și curata a mobilitatii, atat la nivel de oras, cat si interurban.

„Continental iși doreste sa investeasca in parteneriate cu orasele romanesti in care isi desfașoara activitatea, pentru a face mobilitatea mai sigura, interconectata si mai curata. Compania cauta sa identifice oportunitatile locale de cercetare-inovare și conectarea acestora cu subiecte și probleme globale de mobilitate, pentru a contribui la demararea de noi proiecte in aceasta directie in Romania. De asemenea, pentru acest an, compania are planificata o suma similara cu cea din 2019 pentru investitii. Va fi finalizata noua cladire de la Iași, au inceput lucrarile de constructie a unei noi cladiri de birouri și laboratoare la Timișoara și vor fi facute investitii in echipamente de ultima generatie”, a explicat dr. Christian von Albrichsfeld.

In functie de viitoarele proiecte si de evolutia industriei automotive, compania va continua angajarile in acest an in Romania.

Compania avea, la finalul anului 2019, in Romania, aproximativ 20,000 de angajati care lucrau in centrele de inginerie si in unitatile de productie. Compania a investit si un milion de euro in proiecte desfașurate in sistemul educational, in programe pentru studenti, precum si pentru dezvoltarea scolii profesionale duale in Romania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.