Audi a prezentat noul Q8 dupa luni intregi de teasere si imagini spion.

Noul Audi Q8 este primul SUV coupe al producatorului de automobile din Ingolstadt si va rivaliza cu BMW X6.

Versiunea de productie a modelului Audi Q8 pastreaza majoritatea reperelor vizuale pe care le-am vazut la conceptul prezentat la inceputul acestui an la Salonul Auto de la Geneva.

Audi a prezentat noul Q8 audi-1

Q8 este dezvoltat pe aceeasi platforma bogata in aluminiu care sustine modele precum Audi Q7, Lamborghini Urus sau Bentley Bentayga.

In ceea ce privește dimensiunile, Audi Q8 are o lungime de 4.999 mm, o latime de 2.011 mm si o inaltime de 1.710 mm, ceea ce face ca SUV-ul Coupe sa fie mai larg, mai scurt si mai mic decat Q7.

Din punct de vedere vizual, modelul Q8 vine cu o pozitie impunatoare accentuata de fata indrazneata si agresiva, care dispune de o grila mare cu cadru unic, cu margini groase, lamele orizontale verticale si accente cromate.

Audi a prezentat noul Q8 audi-q8-lateral

Grila e flancata de o pereche de faruri cu LED elegante, cu tehnologie HD Matrix LED, disponibila la optimi si lampi 3D in timpul zilei.

Bara de protectie frontala este dotata cu o placa de inclinare si cu prize mari de aer, in timp ce capota inclinata prezintă linii proeminente care adauga un aspect muscular.

Secțiunea din spate este dotata cu un spoiler montat pe acoperis si cu o carcasa digitala cu LED, care sunt conectate printr-o banda luminata, creand impresia unei singure unitati. Bara de protectie spate este bine proiectata si are un element de design din plasa, pe care se afla senzorii, in timp ce in partea inferioara avem placuta de inclinare din spate si insertiile de stil finisate in crom inchis.

Audi a prezentat noul Q8 audi-q8-spate

Modelul Q8 este dotat si cu o cabina speciala, datorita ampatamentului lung de 2.987 mm, cu o structura cu cinci locuri si sistem cu trei locuri in spate, cu reglare longitudinala, la cerere.

In centrul consolei se afla un sistem touchscreen MMI de 10.1 inchi, similar cu cel de pe A8. Exista si un alt afisaj digital de 8.6 inchi pentru sistemul air-con si pentru alte controale, in timp ce instrumentele sunt prezentate in cockpitul virtual complet digital Audi. Ecranul sau de inalta rezolutie de 12.3 inchi poate fi comutat intre doua vizualizari prin intermediul volanului multifunctional. De asemenea, sistemul primeste modulul de transfer de date Audi conectat cu standardul LTE Advanced si un hotspot Wi-Fi.

Audi a prezentat noul Q8 audi-q8-interior

SUV-ul dispune de mai multe sisteme de siguranta, printre care avertizare privind schimbarea benzii de circulatie, avertizare in curbe si camere de 360 de grade.

In scurt timp va fi disponibil un garage pilot, capabil sa ghideze masina de la distanta sa intre si sa iasa din garaj prin intermediul aplicatiei myAudi.

In spatele tuturor acestor caracteristici este controllerul central de asistenta pentru sofer. Acesta calculeaza in mod continuu un model diferentiat al imprejurimilor si foloseste acest lucru pentru a gestiona sistemele de asistenta. Datele necesare sunt obtinute – in functie de optiunile selectate – de la pana la cinci senzori radar, sase camere, douasprezece senzori de ultrasunete si scanerul laser.

Audi a prezentat noul Q8 audi-q8-mers

Nu avem inca informatii oficiale despre motorizari, dar stim ca SUV-ul Coupe va veni cu o gama de optiuni pe benzina si motorina. Audi va oferi, de asemenea o noua tehnologie hibrid usoara (MHEV), ajutata de un sistem electric de bază de 48 V cu baterie litiu-ion.

Initial, SUV-ul va fi oferit doar cu versiunea Q8 50 TDI, care dispune de un motor V6 de 3.0 litri diesel care dezvolta 286 de cai putere si 600 Nm, fiind cuplata la o cutie automata cu 8 trepte.

In 2019, Audi promite alte doua versiuni, printre care si un motor pe benzina de 3.0 litri, capabil sa produca 340 de cai putere.

Noul Audi Q8 va fi disponibil incepand cu luna iulie, iar pretul de pornire va fi de aproximativ 75 de mii de euro.

Audi a prezentat noul Q8 A186314_medium

Audi a prezentat noul Q8 A186319_medium

Audi a prezentat noul Q8 A186312_medium

Audi a prezentat noul Q8 A186315_medium

Audi a prezentat noul Q8 A186307_medium

Audi a prezentat noul Q8 A186311_medium

Audi a prezentat noul Q8 A186318_medium

Audi a prezentat noul Q8 A186319_medium

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.