MINI UK sarbatoreste un moment important odata cu a 25-a aniversare a MINI Cabriolet, lansat prima data in 1993. Emblematicul automobil sarbatoreste un alt reper inedit, fiind cel mai bine vandut model cabrio din Regatul Unit.
Bucuresti/Londra. MINI UK sarbatoreste un moment important odata cu a 25-a aniversare a MINI Cabriolet, lansat prima data in 1993. Emblematicul automobil sarbatoreste un alt reper inedit, fiind cel mai bine vandut model cabrio din Regatul Unit.

Mini Cabriolet 1993

25 de ani MINI Cabriolet, model special in Marea Birtanie P90302803_highRes_mini-classic-cabriolRover Mini Cabriolet a fost lansat in iunie 1993, imediat dupa o testare anterioara cu succes in Marea Britanie a Mini Lamm Cabriolet in 1991, un model modficat special.  Compania germana Lamm Autohaus a indepartat acoperisul automobilului inaintea vanzarii in Regatul Unit. Ideea s-a dovedit un real succes, toate cele 75 de unitati vanzandu-se imediat si devenind astfel unul dintre cele mai rare Mini produse vreodata.

Doi ani mai tarziu, Mini avea sa lanseze prima versiuni decapotabila. La lansare, modelul costa aproape dublu fata de clasicul Mini din 1993 si a fost disponibil in doua culori, Caribbean Blue cu capota Grey si Nightfire Red cu capota in aceeasi culoare. Era echipat cu jante Revolution de 12 toli si benzi cromate pentru praguri. De asemenea, automobilul beneficia de o caroserie speciala ranforsata pentru a se potrivi cu noua capota.

In timp ce componentele mecanice ale Mini Cabriolet erau identice cu cele ale modelului Cooper 1.3i din acea perioada, interiorul beneficia de un finisaj luxos cu bord din lemn de nuc, volan imbracat in piele neagra si centuri de siguranta colorate.

MINI Cabriolet 2004: cabrioletul reimaginat

25 de ani MINI Cabriolet, model special in Marea Birtanie P90302808_highRes_mini-classic-cabriolMINI Cabriolet a fost prezentat presei mondiale cu ocazia editiei 2004 a Salonului Auto de la Geneva din 2004. Automobilul cu patru locuri a fost disponibil in trei variante – MINI One Cabriolet, MINI Cooper Cabriolet si MINI Cooper S Cabriolet. Cele trei modele noi aveau disponibile 10 culori pentru exterior si aveau reproiectate barele fata si spate.

De la lansarea MINI Cabriolet in 2004, peste 89.000 de unitati au fost vandute in Regatul Unit, MINI Cooper Cabriolet dovedindu-se cel mai popular, acoperind peste 43% din aceste vanzari.

Pepper White a fost cea mai aleasa culoare de vopsea pentru exterior de catre clientii din Marea Britanie, in timp ce 86% din automobilele vandute au fost echipate cu cutie de viteze manuala.

In 2009, MINI a adaugat o noua nota unica pentru Cabriolet prin lansarea unui „Openometer”. Initial un cadran fizic pe bord, aceasta dotare a permis conducatorilor sa monitorizeze cate ore au condus cu acoperisul coborat. Numita acum „Always Open Timer”, aceasta functie este disponibila la MINI Cabriolet si in prezent ca afisaj digital in ecranul MINI Visual Boost.

Si functia Rain Warner scoate in evidenta MINI Cabriolet. Disponibila din 2016, aceasta particularitate monitorizeaza prognoza meteo din vecinatatea automobilului si, daca sansele de ploaie sunt mari si automobilul este condus cu acoperisul coborat, computerul de bord va alerta conducatorul, comunicandu-i sa ridice acoperisul inainte de pornirea ploii.

25 de ani MINI Cabriolet, model special in Marea Birtanie P90302829_highRes_mini-25th-anniversar25 de ani MINI Cabriolet, model special in Marea Birtanie P90302801_highRes_mini-25th-anniversarIn martie 2018, noul MINI Cabriolet a fost lansat cu un nou design si actualizari de tehnologie. Fiecare MINI Cabriolet include acoperis integral electric, faruri si stopuri cu LED-uri, control al distantei de parcare (PDC) in spate, monitor color de 6,5 toli pentru infotainment, apel de urgenta (E-call), radio digital DAB, Bluetooth si multe altele ca dotare standard.

MINI Cabriolet 25th Anniversary 2018

Pentru a marca acest reper semnificativ, MINI UK lanseaza MINI Cabriolet 25th Anniversary Edition. Completat cu placute si praguri aniversare, alaturi de combinatia exclusiva de tapiterie cu piele Lounge in culoare Satellite Grey si nuanta Starlight Blue metalizat pentru exterior, acest model exclusivist arata foarte bine indiferent ca acoperisul este ridicat sau coborat.

Bazandu-se pe specificatia modelului MINI Cooper S Cabriolet, aceasta editie speciala dispune standard de capace albe ale oglinzilor retrovizoare, benzi albe pe capota fata, acoperis din panza MINI Yours Union Jack si jante de 18 toli, din aliaj usor cu design MINI Yours Vanity Spoke, in doua tonuri de culoare.

Pentru completarea acestei specificatii, automobilul este finisat cu Chili Pack, pachet Navigation Plus si sistem de sonorizare Harman Kardon Hi-Fi, precum si placuta aniversara la interior, pe fascia bordului.

O editie limitata la doar 300 de unitati este disponibila la dealerii MINI, pretul de pornire fiind de 32.995 de lire sterline (inclusiv taxa de inmatriculare, cea pentru numere si cea de drum pentru primul an).

MINI Cabriolet in Romania
Romania este o piata care nu a descoperit inca fascinatia condusului decapotabil. MINI Cabriolet este in acest context, cu recordul de 11 unitati livrate in 2016, unul din cele mai cautate modele de acest gen de pe piata locala. In primul trimestru al acestui an au fost deja livrate 3 unitati.

25 de ani MINI Cabriolet, model special in Marea Birtanie P90302800_highRes_mini-25th-anniversar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.