‘Sabia a atarnat’ asupra motoarelor diesel Volvo timp de un an, insa firma a luat decizia de a renunta la consumatorii de disel.

La un an dupa ce a spus ca motorina a avut in continuare relevanta pentru viitor, Volvo a anuntat incheierea vanzarilor de automobile diesel, incepand cu noul S60.

Volvo a confirmat, in final, sfarsitul motoarelor sale diesel 223573_new-volvo-v60-exteriorObligandu-se sa nu mai lanseze niciodata o masina noua cu motor diesel, Volvo devine cea mai recenta dintr-o serie de producatori de masini pentru a reduce sursa emisiilor de particule din gama lor. CEO-ul Hakan Samuelsson a spus:

„Viitorul nostru este electric si nu vom mai dezvolta o noua generatie de motoare diesel. Vom renunta treptat la autovehicule cu un motor cu combustie interna, cu versiuni hibride pe benzina ca o optiune tranzitorie, pe masura ce ne apropiem de electrificarea completa. Noul S60 reprezinta urmatorul pas in acest angajament. ”

Motoarele diesel in modelele care le ofera inca vor putea sa-si termine ciclul de viata daca cererea urmeaza traiectoria asteptata (in jos). Daca cererea scade mai repede decat se astepta, ar putea fi eliminate mai devreme.

Volvo a anuntat deja ca, incepand din 2019, fiecare masina pe care o va lansa-o va avea o optiune de electrificare in cadrul gamei. Acesta este destinat sa includa hibridele si masinile plug-in, precum si complet electrice.

S60, care va fi dezvaluit in saptamanile urmatoare, va fi primul Volvo din acest secol care va fi lansat fara o optiune diesel. Un hibrid plug-in se va alatura motoarelor ecologice cu patru cilindri pe benzina.

Volvo a confirmat, in final, sfarsitul motoarelor sale diesel f2af2c44498066e593b1124f7ce38c1cDecizia de a elimina motorina in favoarea electrificarii se spune ca a fost facuta cu un ochi pe piata americana, unde motorina este in general nepopulara printre cumparatorii medii, iar hibridul este considerat o solutie futurista mai interesanta, cu emisii reduse si o calatorie mai lina .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.