Salonul Privé anunta prima aparitie a motocicletei Triumph de 650cc a lui Steve McQueen, utilizata pentru saritura iconica din 1963 ‘The Great Escape’

Motocicleta, pilotata de vestitul Steve McQueen in filmul legendar clasic ‘The Great Escape’, va aparea la Salon Privé joi, 30 august.

Pregatita sa apara in Chubb Insurance Concours d’Elegance, modelul TR6R de 650cc din 1962 este in prezent expusa la dispozitia vizitatorilor Triumph Factory, la sediul producatorului de motociclete din Hinckley, Leicestershire. Aceasta este prima data cand a fost prezentata public, de cand a fost lansat clasicul celuloid in 1963.

Cu toate acestea, motocicleta este doar una dintre multele motociclete iconice, care se vor bate pentru onoruri in trei clase la Palatul Blenheim mai tarziu, in vara.

Un concurent amator pe ambele doua si patru roti, McQueen a cerut aparent directorului filmului, John Sturges, sa-l lase sa faca faimoasa cascadorie, care a vazut personajul lui Virgil Hilts incercand sa-i alunge pe urmaritorii nazisti in stil spectaculos. Sarind peste baricade si sarma ghimpata din Germania spre Elvetia neutra, cascadoria a devenit de atunci o legenda.

Cu toate acestea, asiguratorii filmului nu i-au permis lui McQueen sa faca saltul, astfel incat sarcina a cazut in fata prietenului sau apropiat si a echipei de curse Bud Ekins. Motocicletele de epoca din perioada celui de-al doilea razboi mondial nu ar fi fost pregatite pentru o asa sarcina, astfel incat trei TR6R-uri au fost ‘imbatranite’ pentru a arata corect periodic si a le folosi pentru lucrurile brute.

McQueen Triumph va concura in clasa B, cu jurizarea in data de 30 august. Va fi afisat vineri, 31 august.

Motocicleta de 'Great Escape' a lui Steve McQueen revine! aaaa
Salonul Privé ii invita pe entuziastii din intreaga lume pentru a-si impartasi pasiunea pentru motocicletele clasice. Chubb Insurance Concours d’Elégance detine trei clase pentru motocicletele clasice:

Clasa A: Motociclete exceptionale 1900-1939
Clasa B: Motociclete exceptionale 1940-1979
Clasa C: motociclete de concurenta exceptionale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.