World Enduro Super Series combina un amestec de hard enduro, enduro clasic, precum si evenimente cross-country si de curse pe plaja intr-o serie de sapte etape pe parcursul anului 2018. WESS ofera o noua provocare echipei Red Bull KTM Factory Racing si va oferi un adevarat test de indemanare, rezistenta si adaptabilitate.

Deschiderea cu enduro-ul hard Extreme XL Lagares din Portugalia in perioada 11-13 mai, fiecare dintre cei cinci piloti oficiali ai KTM va aduce propriile abilitati unice in noua serie. Toti sperand sa exceleze in evenimentele lor de specialitate, in cursele in care au mai putina experienta, accentul se pune foarte mult pe cresterea noilor provocari. Numai la punctul culminant al sezonului va fi incoronat „Campionul Ultimate Enduro”.

Multi campion mondial Taddy Blazusiak citeaza WESS ca principalul motiv pentru revenirea sa in competitie. Castigatorul de la Erzbergrodeo vede WESS ca un titlu de exceptie pe care ar dori sa-l adauge la CV-ul lui deja stralucitor. Taddy a ratat pe locul al saptelea titlu mondial la runda finala a Campionatului Mondial de SuperEnduro din 2018 si este mai mult motivat decat oricand pentru a castiga World Enduro Super Series.

KTM Factory Racing gata pentru seria World Enduro Super Series Taddy-Blazusiak-Red-Bull-KTM-Factory-Racing-Team-Shooting-2018Taddy Blazusiak: „Cred ca WESS este ceea ce are nevoie enduro-ul la momentul de fata pentru a progresa ca un sport. Sunt foarte incantat de campionat si astept cu interes inceputul campionatului. Pentru a fi sincer, imi place fiecare eveniment din calendar. Ele sunt toate unice si foarte speciale si de la prima pana la ultima cursa cred ca va fi foarte distractiv. O parte din cea mai mare provocare se indreapta din seria SuperEnduro direct in cursele in aer liber si apoi trebuie sa se adapteze la toate stilurile diferite ale evenimentelor. Scopul meu final este sa fac tot ce pot pentru a castiga World Enduro Super Series, de aceea ma intorc curand. Chiar cred ca am o sansa – voi face tot ce imi sta in putiinta pentru a face acest lucru. ”

Experimentatul pilot de enduro hard, Jonny Walker este altul cu ochii pe titlul WESS. Fostul castigator al echipei Erzberg este la fel ca si acasa concurand pe o plaja, dar si cand se afla in conditii extreme. Un excelent pilot in toate conditiile, Jonny este foarte motivat inaintea noului start al campionatului.

Jonny Walker: „Astept cu nerabdare inceperea seriei World Enduro Super Series. Este o provocare noua pentru toata lumea si ar trebui sa genereze niste curse foarte bune. Sa fiu sincer, nu ma astept la o singura cursa, astept cu nerabdare seriile complete. Avem Erzberg si Romaniacs, pe care le-am facut inainte, dar sunt si cateva curse ca Le Trefle si cursa pe plaja Red Bull Knock Out, care ridica noi provocari. Cred ca pentru a castiga seria, consistenta va fi esentiala. Am multe de invatat si de facut, dar scopul meu este sa incerc sa castig cat mai multe curse posibil si, speram, sa fiu intr-un loc bun, sa vin in ultimele runde ale seriei „.

2017 Campionul mondial Enduro2 Josep Garcia a petrecut off-sezonul concentrandu-se pe WESS si diferitele stiluri de pilotare necesare pentru a excela in serie. Anterior, formarea lui Garcia ar consta numai in practica speciala de enduro si motocros, cu enduro hard acum adaugat in calendarul spaniol Josep a petrecut mult timp pe KTM 300 EXC TPI, sa se familiarizeze cu un teren similar cu unele dintre cele mai dificile curse offroad din lume.

Josep Garcia: „Lumea Enduro Super Series va fi o noua provocare masiva pentru mine. Exista o multime de curse diferite, curse de nisip, enduro extrem si clasic. Va fi un an foarte interesant. Va fi dificil, dar scopul meu este, desigur, sa castig. Cred ca, cu pregatirea potrivita si daca pot obtine niste cunostinte de la colegii mei mai experimentati, voi avea o sansa. Ma bucur foarte mult de tehnica de pilotare si am depus multa munca. Va fi interesant sa vedem daca a dat roade totul pentru prima data in Portugalia „.

KTM Factory Racing gata pentru seria World Enduro Super Series Josep-Garcia-Red-Bull-KTM-Factory-Racing-Team-Shooting-2018Experienta lui Nathan Watson in motocross si curse pe plaja il vede drept unul dintre favoriti pentru a castiga in runda finala a WESS, Red Bull Knock Out in Olanda. La fel ca si colegul de echipa Garcia, enduro-ul hard este cel care reprezinta cea mai mare provocare pentru tanarul Brit. Dupa doi ani de pilotare in enduro clasic Watson isi cunoaste punctele forte si unde trebuie sa se concentreze mai mult.

Nathan Watson: „Sunt foarte incantat sa fac parte din World Super Enduro Series. Va fi o mare provocare pentru noi toti, deoarece este alcatuita din atatea tipuri diferite de enduro. Stiu ca aceste curse extreme vor fi dure pentru mine, nu am mai facut niciodata asta inainte, dar stiu la ce sa ma astept. Am facut o multime de pregatire specializata, asa ca speram ca va da rezultate. Desigur, evenimentul pe care il astept cu nerabdare cel mai mult este runda finala – Red Bull Knock Out. Imi plac cursele pe plaja, am parcurs curse pe plaja toata viata mea, asa ca sunt cu adevarat increzator in nisip si este unul dintre tipurile mele preferate de teren. Cred ca, castigatorul intregii serii va fi cel care care va profita la maximum de puterile sale in timp ce va avea putine de pierdut – sper ca voi fi eu acela.

KTM Factory Racing gata pentru seria World Enduro Super Series Nathan-Watson-Red-Bull-KTM-Factory-Racing-Team-Shooting-2018FMF KTM Factory Racing Cody Webb a adaugat recent Campionatul Mondial de SuperEnduro 2018 la titlul sau de 2017 Endurocross. Pe formular si pregatit sa faca fata provocarii WESS, fostul pilot de incercari asteapta cu nerabdare sa conteste diferitele stiluri de evenimente, dar este constient de marimea misiunii care il asteapta.

Cody Webb: „Lumea Enduro Super Series este un lucru cu totul nou si sunt foarte incantat sa fac parte din ea. Va fi foarte nebun sa faceti toate aceste evenimente diferite, aveti curse enduro clasice, extreme, pe plaja – o sa ma ajute sa ma reorientez si sa-mi extind abilitatile. Cu WESS exista atat de multe tipuri de pilotaj, dar din fericire pilotand pentru KTM, am o mare varietate de masini pentru toate disciplinele diferite pe care le vom conduce in timpul seriei. Pentru lucrurile extreme cred ca voi pilota noul KTM 300 EXC TPI in doi timpi, dar pentru clasicul enduro probabil ca voi sta pe KTM 350 EXC-F. Pe plaja cred ca voi pilota KTM 450 EXC-F – Sunt un tip de marime decenta, asa ca am nevoie de toata puterea pe care o pot obtine. Abia astept sa incep si, speram, pana la sfarsitul anului, voi avea sansa sa iau titlul.

KTM Factory Racing gata pentru seria World Enduro Super Series Jonny-Walker-Red-Bull-KTM-Factory-Racing-Team-Shooting-2018Primul tur al seriei World Enduro Super Series este Extreme XL Lagares, Portugalia in perioada 11-13 mai.

WORLD ENDURO SUPER SERIES – Program 2018
Runda 1. Extreme XL Lagares (Portugal) May 11-13
Runda 2. Erzbergrodeo (Austria) May 31-June 3
Runda 3. Trefle Lozerien AMV (France) June 8-10
Runda 4. Red Bull Romaniacs (Romania) July 24-28
Runda 5. Red Bull 111 Megawatt (Poland) September 8-9
Runda 6. Gotland Grand National (Sweden) October 26-27
Runda 7. Red Bull Knock Out (The Netherlands) November 10

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.