Kawasaki ZX-6R va fi prezentata in Statele Unite ale Americii pe 11 octombrie, cel mai probabil la AIMExpo, dar motocicleta ar putea avea debutul international chiar mai devreme, posibil la show-ul Intermot.

Totusi, Kawasaki a dezvaluit, pentru Administratia Nationala pentru Siguranta Rutiera din SUA, ca modelul ZX-6R va fi in continuare alimentat de un motor cu patru cilindri, cu o capacitate de 636 cc. Va avea inca mai putin cai putere decat versiunea curenta, 127.4 cai putere, fata de 129.3 cai putere.

California Air Resources Board a certificat de asemenea modelul Kawasaki ZX-6R, care primeste acum un catalizator cu trei cai si senzor de oxigen incalzit Ho2S. Rezultatul este ca emisiile de evacuare certificate pentru modelul 2019 sunt mai mici decat modelul curent, emisiile de hidrocarburi scazand la 0,2 g/km de la 0,3 g/km. Nivelurile certificate HC + NOx (hidrocarburi si oxizi de azot) au scazut de la 0,4 g/km la 0,2 g/km, in timp ce emisiile de monoxid de carbon au scazut de la 2 g/km la 1 g/km.

Deocamdata nu sunt disponibile alte detalii despre alte modificari care vor fi facute pentru versiunea 2019 Kawasaki ZX-6R, altele decat masurile de emisie si diminuarea puterii.

Sunt posibile, de asemenea, modificari de design minore inspirate de Kawasaki ZX-10R sau Kawasaki Ninja H2 si chiar introducerea unui nou panou de instrumente TFT plin de culoare.

Vestea despre viitorul model Kawasaki ZX-6R este cu siguranta interesanta, avand in vedere ca majoritatea producatorilor se pare ca si-au pierdut interesul pentru clasa supersport, cu un interes scazut fata de motociclete sportive de categorie mijlocie si un interes sporit al consumatorilor in ceea ce priveste motocicletele din litre-class.

Honda nu va actualiza modelul CBR600RR in Europa, unde nu respecta reglementarile Euro 4, iar Triumph a intrerupt, in liniste, producatia Daytona 675 si nu exista nicio veste despre un nou Daytona cu un motor triplu de 765 cc care sa fie lansat curand.

Singurul producator care continua sa sustina un supersport de productie este Yamaha, cu modelul YZF-R6, care a fost actualizat ultima data in 2017.

Sursa: AutoNDTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.