Una dintre cele mai cunoscute marci din industria moto, Cagiva, e pe cale sa-si faca revenirea.

Disparuta in ultimele doua decenii, Cagiva va reveni pe piata la sfarsitul acestui an, cu o noua motocicleta ce urmeaza sa fie prezentata in cadrul show-ului EICMA 2018.

Noua motocicleta Cagiva va fi, cel mai probabil, una electrica si va avea ca tinta cursele de off-road. Acestea sunt singurele detalii oferite de un reprezentant al detinatorului drepturilor marcii Cagiva, italianul Giovanni Castiglioni.

Numele Cagiva a disparut de pe piata in anul 1999, cand MV Agusta i-a luat locul dupa o fuziune intre Cagiva si Husqvarna.

In lumea curselor moto, Cagiva a inceput in motocross, pentru ca apoi sa intre in Grand Prix si sa se impuna in Ungaria, in 1992. Cagiva a castigat chiar si Raliulul Dakar, in doua randuri, in 1990 si 1994, cu modelul Elfant si pilot Edi Orioli.

Prima motocicleta Cagiva pentru drum a fost Alazzurra 350, dotata cu un motor Ducati, in timp ce ultima a fost numita Xtra Rapor 1000 si a dispus de un motor Suzuki. Productia motocicletelor branduite de Cagiva s-a incheiat in 2012.

Cagiva inca detine drepturile pentru Mito, Elephant si SST, iar viitoarele motociclete ale brandului ar putea purta aceste denumiri.

Cagiva Mito SP525
Cagiva revine cu o motocicleta electrica pentru off-road cagiva-mito1

Cagiva Elefant 650Cagiva revine cu o motocicleta electrica pentru off-road cagiva-elefant

Cagiva V-Raptor 650Cagiva revine cu o motocicleta electrica pentru off-road cagiva-raptor

O alta incercare de aducere la viata a marcii Cagiva a avut loc si in 2015, insa fara succes.

Show-ul EICMA 2018 se desfasora in Italia, la Milano, in perioada 7-12 noiembrie.

Cagiva a fost infiintata in 1950 de Giovani Castiglioni in Varese, producand initial componente metalice de mici dimensiuni. Fiii lui Giovanni, Claudio si Gianfranco, au intrat in industria moto in 1978.

Denumirea Cagiva este derivata din numele fondatorului, Giovani Castiglioni, si locatia unde a fost infiintata: CAstiglioni GIovanni VArese.

Sursa: AutoEvolution.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.