Citroen Racing a renuntat la echipajul format din pilotul britanic Kris Meeke si copilotul sau irlandez Paul Nagle.

Decizia echipei franceze vine ca urmare a accidentelor dese in care au fost implicati cei doi in acest sezon al Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) 2018.

„Nu a fost o decizie usoara deoarece afecteaza un pilot si un copilot, dar e luata, in mare parte, din cauza masurilor de siguranta care intra in preocuparea mea, ca managerul echipei”, a declarat Pierre Budar.

Cel mai recent accident in care au fost implicati Kris Meeke si Paul Nagle s-a produs weekendul trecut, la Raliul Porugaliei, cand masina cele doi a iesit de pe carosabil si s-a lovit de pomi!

Din fericire, Kris Meeke si Paul Nagle au avut noroc si au scapat nevatamati.

WRC 2018: Kris Meeke, dat afara de la Citroen Racing kris-meeke1WRC 2018: Kris Meeke, dat afara de la Citroen Racing kris-meeke2Dupa 6 runde desfasurate anul acesta in Campionatul Mondial de Raliuri (WRC) 2018, Kris Meeke  se afla pe locul 8 in clasamentul general, cu 43 de puncte, intr-un clasament in care conduce belgianul Thierry Neuville.

Rezultatele celor doi in acest sezon:

Monaco: locul 4;
Suedia: abandon;
Mexic: locul 3;
Franta: locul 9;
Argentina: locul 7;
Portugalia: abandon.

Locul lui Kris Meeke si Paul Nagle va fi luat de echipajul format din pilotul irlandez Craig Breen si copilotul norvegia Mads Ostberg.

Kris Meeke are 38 de ani si a luat startul in 38 de curse in cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, castigand 5 dintre ele, ultima in 2017, la Raliul Cataluniei. De 12 ori s-a aflat pe podium.

2013 e anul din care Kris Meeke concureaza pentru Citroen Racing.

Anul trecut a incheiat sezonul pe pozitia a 7-a, cu 77 de puncte.

WRC 2018: Kris Meeke, dat afara de la Citroen Racing kris-meeke3WRC 2018: Kris Meeke, dat afara de la Citroen Racing kris-meeke4Urmatoarea etapa din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri (WRC) 2018 e programata in perioada 7-10 iunie, in Sardinia (Italia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.