Tess Rally, prima etapă a ediției 2017 din CNRD, reprezintă momentul revenirii în întrecerea internă, cu program complet, pentru Vali Porcișteanu, dar și cel de a face cunoștință cu proiectul din care face parte, echipa „DTO-Tellur Rally Team”.

Vali Porcișteanu, back in business Vali-1-300x200

Vali Porcișteanu revine cu program complet în Campionatul Național de Raliuri Dunlop după 4 ani. În dreapta îl va avea pe copilotul său tradițional, Dan Dobre, iar proiectul a fost construit, după cum ne mărturisește Vali, cu răbdare și migală. ”În anii din urmă am avut apariții pe probele speciale de fiecare dată când am avut ocazia, dar îmi doream, evident, să revin și în lupta pentru titlurile naționale. Am pornit la drum împreună cu cei apropiați, care mi-au fost alături de fiecare dată, prin Cristi Dolofan (DTO) am găsit susținerea financiară, morală și totodată încrederea și aprecierea de care aveam nevoie. Am achiziționat o mașină campioană, Mitsubishi Lancer Evo 9 cu care David Botka și-a adjudecat titlul în ERC2 în 2015, iar apoi, ne-am înhămat la muncă pentru a pregăti mașina. Împreună am pus și bazele echipei „DTO-Tellur Rally Team”, ce are in componenta doi debutanți, și așteptăm cu încredere sezonul 2017 în care vizăm performanța”, povestește Vali.

Vali Porcișteanu, back in business Vali-2-300x150Mașina este pregătită din punct de vedere tehnic, iar după apariția la Sliven, pe asfalt, pentru un prim contact, iar în startul acestui an la ediția cu numărul 10 a Winter Rally, pe care a și câștigat-o, Vali și-a dedicat următoarele săptămâni testelor. ”Sunt conștient că am nevoie de ceva timp pentru reintrarea totală în formă, dar privind la ritmul pe care l-am avut în ultimele competiții la care am luat startul sunt încrezător că putem face performanță. Evident, așteptăm cu nerăbdare competițiile, pentru că sunt necesari cât mai mulți kilometri de probă specială pentru a reveni la ritmul obișnuit, dar sunt convins că împreună cu Dan vom reuși un parcurs competitiv încă de la prima etapă”, spune Vali.

Și dacă startul de an a adus a doua victorie în Winter Rally, o competiție pe care, extrem de interesant, a mai câștigat-o exact în 2011, anul în care a devenit campion absolut, Vali va debuta în noul sezon al CNRD într-o altă etapă importantă pentru cariera sa, cea de la Brașov. Aici a obținut trei victorii, motiv pentru care nu de puține ori s-a spus că poate fi considerată o etapă ”de casă”. ”Este un raliu scurt, dar tocmai bun pentru a ne încălzi pentru acest sezon. Unul în care ne-am propus câștigarea titlului la clasa 3 (Gr.N). În plus, ne dorim să fim rapizi și să putem încurca socotelile celor care se vor bate pentru podiumul general, la bordul unor mașini de ultimă generație (R5). Am încredere că putem avea un parcurs constant care să ne asigure o poziție fruntașă și în clasamentul general la final de an”, a declarat Vali.

Echipajul Porcișteanu/Dobre se bucură de susținerea unor parteneri de încredere, DTO și Tellur (marca pe care Vali o reprezintă în România), dar și YATOshop.ro (partener tehnic) și Digi24 & ProFm (parteneri media).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.