După succesul obținut la Arad, DTO Tellur RT și-a trecut în cont o nouă reușită în cea de-a doua etapă pe macadam a sezonului, Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile.

Raliul Moldovei Bacău - Încă o victorie pentru DTO Tellur Rally Team Valentin-Porcisteanu-Dan-Dobre-Raliul-Moldovei-Bacau-2018-76Etapa de la Arad, prima din acest an disputată pe macadam, suprafața preferată de componenții DTO Tellur RT, a reprezentat prilejul de a celebra cel mai bun rezultat din istoria acestui team: locul întâi atât în ierarhia FIA cât și în cea rezervată echipelor. Un rezultat care, evident, le-a permis să abordeze cu încredere în forțele proprii și Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile. O întrecere disputată tot pe macadam, care avea drept miză nu doar punctele din campionatul intern, ci reprezenta și a doua rundă disputată în România contând pentru ERT (European Rally Trophy).

Raliul Moldovei Bacău - Încă o victorie pentru DTO Tellur Rally Team Valentin-Porcisteanu-Dan-Dobre-Raliul-Moldovei-Bacau-2018-64Raliul Moldovei Bacău - Încă o victorie pentru DTO Tellur Rally Team RBC18_4581După ce ocupase anul trecut locul secund cu o mașină de Clasa 3, echipajul Vali Porcișteanu-Dan Dobre și-a propus drept obiectiv pentru raliul pe ale cărui probe, la prima ediție, disputată în 2011, obținea titlul de campion absolut, să-și continue procesul de acomodare pe macadam cu Skoda Fabia R5, dar și să fie cât mai aproape de prestația lui Simone Tempestini. Startul a fost foarte bun, cu un “scratch” pe prima specială, și un ritm constant la un nivel înalt, care le-a permis să fie pe tot parcursul zilei în disputa pentru primul loc. “A fost o zi cu probe destul de alunecoase, dar am izbutit să mergem permanent tare și să păstrăm contactul cu liderul. Aveam să încheiem cu o victorie pe Superspeciala de la Onești, la care am evoluat în fața a mii de spectatori și care a fost transmisă live la televiziune. Mă bucur că am reușit să facem și show, dar și un rezultat bun și, ținând cont de prestațiile noastre din ultimii ani, aș spune că aceste probe au devenit specialitatea noastră”, a declarat Vali.

Raliul Moldovei Bacău - Încă o victorie pentru DTO Tellur Rally Team IMG_3579Ziua secundă, cu probe tehnice, cu mulți bolovani și puțin alunecoase după furtuna din noaptea de vineri, evoluția lui Vali și Dan a fost la fel de consistentă. “Probele au fost un pic cam scurte pentru gustul meu, însă ne bucurăm că am avut din nou un ritm susținut, care ne-a permis să ne conservăm poziția secundă, dar și să ne adjudecăm Power Stage-ul, obținând maximum de puncte suplimentare. Per total, sunt mulțumit de evoluția noastră la acest raliu. Și pentru că am ajuns la mijlocul sezonului, analizând ceea ce am realizat până acum, pot spune că suntem în grafic. Am progresat la fiecare etapă și acum avem nevoie de reglaje fine pentru a putea fi și mai rapizi”, a concluzionat Vali.

Raul Badiu a continuat seria prestațiilor la cel mai înalt nivel și a ajuns la a patra etapă consecutivă în care s-a impus la Clasa 9 și în Cupa Suzuki și la al treilea succes la rând în competiția cu două roți motrice. “Am avut parte de o luptă dură pentru prima poziție și mă bucur că am continuat seria succeselor și am izbutit să contribui și eu la succesul echipei”, a spus, la finalul întrecerii, Badiu.

Cristi Dolofan și Mihai Sandu au izbutit și ei să aibă un ritm ridicat și au încheiat întrecerea pe locul 3 la Clasa 3. “Am lăsat în urmă incidentul de la Arad și am reușit să ridicăm ștacheta peste prestația pe care am avut-o în prima etapă de macadam înaintea acelui crash. Și aceasta chiar dacă mașina a avut câteva probleme minore, inerente atunci când este supusă unui proces de refacere totală, într-un timp foarte scurt, după un incident. Și, evident, suntem extrem de fericiți că putem să savurăm un nou succes al echipei”, a declarant Cristi.

Raliul Moldovei Bacău - Încă o victorie pentru DTO Tellur Rally Team Cristi-Dolofan-Mihai-Sandu-Raliul-Moldovei-Bacau-2018-89Bogdan și Delia Năstase au avut parte de un debut cu un ritm bun, însă, din păcate pentru ei, au fost nevoiți să abandoneze după ce pe proba Valea Budului mașina a rămas suspendată pe un  șanț. În replica, Eugen Căragui a avut parte de noroc. După o răsturnare spectaculoasă pe Power Stage, a reușit să își continue cursa grație spectatorilor care i-au ajutat să pună rapid mașina pe roți și, grație avansului pe care-l avea, s-a impus în întrecerea debutanților din Cupa Dacia (pe care Ramona Rusu a încheiat-o pe locul 4) și a ocupat locul 3 în ierarhia generală a competiției monomarcă.

 

În sezonul 2018 echipa se bucură de susținerea partenerilor: Dolo Trans Olimp (DTO), Tellur (prin ABN Systems) Ion Moș, lanțul de farmacii Catena, Mobil 1 prin Lubexpert și YATOshop.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.