Vali Porcisteanu a castigat, in weekendul tocmai incheiat, cea de-a treia etapa din cadrul Campionatului National de Raliuri 2018 – Raliul Aradului Kia.

Pentru campionul national din 2011 este primul succes de la revenirea sa pe traseu.

Cu aceasta victorie, Vali Porcisteanu, care concureaza pe o Skoda Fabia R5, alaturi de copilorul sau – Dan Dobre, au urcat pe primul loc in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri 2018.

Porcisteanu a profitat de abandonul favoritului Simone Tempestini, care a iesit in decor la Super Speciala din centrul Aradului, asta dupa ce se impusese in primele trei probe speciale ale competitiei puse in scena de AMC Racing.

Astfel, in ziua a doua, Porcisteanu si Dobre au castigat cele patru din cele cinci probe speciale, terminand Raliul Aradului Kia cu timpul de 01:22:27,9, potrivit datelor furnizate de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

Ultima victorie inregistrata de Vali Porcisteanu fusese consemnata in 2012, cand a terminat pe locul 2 in clasamentul general. Ulterior, dupa un alt sezon complet, in 2013, campionul national absolut din 2011 a avut doar aparitii sporadice pana in 2017 cand s-a intors cu forte proaspete.

Victoria de la Arad este cu atat mai importanta pentru Porcisteanu cu cat in urma acestei runde a preluat si fotoliul de lider in clasamentul general al Campionatului National de Raliuri Dunlop. Astfel, Porcisteanu a adunat 88 de puncte dupa trei etape, cu 5 peste Simone Tempestini.

Locul 3 la general este ocupat de Dan Girtofan, cu 69 de puncte, acesta terminand pe 2 la Arad, pe Skoda Fabia R5, cu timpul de 01:24:30,2.

Podiumul etapei a fost completat de campionul national en-titre Bogdan Marisca (Ford Fiesta R5), cu Sebastian Itu in dreapta, care au terminat probele speciale in 01:26:26,8.

La randul sau reintors in competitii, campionul din 2016 la 2 Roti Motrice, Cupa Dacia, Juniori si la Clasa 9, Raul Badiu a reusit o noya victorie superba la Arad, terminand alaturi de Gabriel Lazar, pe un Suzuki Swift Sport, pe locul 7 la general. Cei doi si-au adjudecat victoria la 2 Roti Motrice, Cupa Suzuki si la Clasa 9 in acest weekend.

Cupa Dacia a fost castigata de Mihnea Muresan si Marcus Andreoiu, insa Andrei Mitre domina clasamentul cupei monomarca dupa primele trei runde datorita faptului ca, alaturi de Horatiu Baltador a terminat pe podium si la Arad, pe locul secund.

Rezultatele urmeaza sa fie omologate de Comisia de Competitii a FRAS, care se va reuni marti.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop va avea loc in perioada 15-16 iunie, la Bacau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.