Simone Tempestini, victorios la Raliul Perla Harghitei, este in fruntea clasamentului general al Campionatului National de Raliuri Dunlop la jumatatea sezonului. La finalul sezonului, punctajul se calculeaza dupa sistemul N-2.

Prezent la trei dintre etape, de fiecare data castigand autoritar, campionul national en-titre a adunat 133.8 puncte. Locul secund e ocupat de Vali Porcisteanu, invingator in Raliul Moldovei, cu 113 puncte. In Harghita, pitesteanul a incheiat doar pe 6. Cu prezente pe podium la fiecare etapa, Dan Girtofan este al treilea in top. Dublul campion are 107.2 puncte dupa patru etape.

Top 10 dupa prima parte a campionatului arata astfel:

Simone Tempestini 133.8p
Vali Porcisteanu 117p
Dan Girtofan 112.2p
Sebastian Barbu 66.4p
Bogdan Marisca 49.6p
Titi Aur 48p
Adrian Raspopa 27p
Cristian Dolofan 25.8p
Calin Bucur 16p
Andrei Girtofan 12.8p

Teslovan, noul lider la doua roti motrice

Daca Tempestini este liderul la general, la doua roti motrice, fotoliul de lider a fost preluat de Adrian Teslovan. Acesta a obtinut victoria in cursa de casa din Harghita. In plus, a profitat de abandonul lui Mihnea Muresan. Teslovan are 80 de puncte, in timp ce principalul sau contracandidat are 64.6.

La RC3 lupta pentru primul loc este intensa, intre Mihai Manole si Adrian Teslovan fiind diferenta de numai 1,4 puncte. In ciuda abandonului din Harghita, Mihnea Muresan continua sa fie pe 1 la RC4. Cu 70 de puncte, acesta e urmat de Eugen Caragui (63p) si Alexandru Gheorghe (61,6p).

Andrei Girtofan detine suprematia la RC2N, acolo unde Calin Bucur se mentine la numai 6 puncte in spate. Andrei Georgescu a bifat o noua victorie in acest weekend si conduce topul debutantilor. A acumulat 95 de puncte, iar pe 2, la 41 de lungimi in urma, se afla David Tarta. Si Norbert Maior este lider detasat. El a inregistrat al patrulea succes la Juniori. Sportivul de la Napoca Rally Academy este in aceeasi situatie si la RC5, acolo unde se apropie cu pasi rapizi de un titlu.

Lupta aprinsa in cupele monomarca

In cupele monomarca lupta pentru suprematie este in plina desfasurare. La Cupa Dacia, castigatorul acestei etape, Andrei Mitre, s-a apropiat la 10.6 puncte de liderul Bogdan Gheorghiu. La jumatatea sezonului, Top 3 la Cupa Dacia arata astfel: Bogdan Gheorghiu 80.8p,  Andrei Mitre 70.2p, Dan Albut 65.4p

Danut Budai este primul la Cupa Suzuki, cu un total de 141 de puncte. El este urmat de Bogdan Vrabie cu 125,2 puncte. Locul 3 este impartit de doi piloti, Bogdan Talasman si Andrei Georgescu. Cei doi au acelasi numar de puncte, 115,8, dupa 4 runde.

Bogdan Nastase domina clasa N11, iar la N12 clasamentul provizoriu este condus de Remus Cotut.

La Istorice, Dorin Alexandrescu se apropie de un nou titlu de campion. Acesta a adunat 143,8 puncte, iar principalul contracandidat, Andrei Agapian, are 99,8 puncte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.