Adrian Rizoiu a obtinut a doua victorie stagionala in Campionatul National de Rally Cross, iar lupta pentru titlul de campion se va decide pe 15-16 septembrie la Bradu.

Rizoiu a reusit cel mai bun timp al etapei organizate de ACS Raideri Targu Jiu si a fost primul la Open, urmat de Romeo Medan si Emil Boros. Liderul clasamentului dupa 6 etape ramane Gheorghe Ticuta, care a fost al patrulea la cursa din Gorj.

Astfel, dupa 6 etape, campionul en-titre Ticuta are 91 de puncte, in timp ce Rizoiu a adunat 84 de puncte, iar al treilea este Boros, cu 78 de puncte. Ultima etapa, cea de la Bradu, Arges, va decide numele campionului.

Alexandru Gheorghe s-a impus la H1, rezultat care a complicat lupta pentru prima pozitie. Astfel, cu o runda inainte de final, Eduard Marin e lider cu 114 puncte, urmat de Alexandru Brescan, cu 110 si de Gheorghe cu 108.

La H2, Octavian Stan a castigat runda de la Targu Jiu, insa Robert Boncescu, din locul 3 obtinut in weekend, isi consolideaza prima pozitie. Pozitia secunda a fost obtinuta de Bogdan Achimoiu, care astfel isi pastreaza locul 3 in clasamentul general H2.

Lider la Open, Gheorghe Ticuta a castigat Clasa H3 la Targu Jiu si s-a apropiat la numai 5 puncte de Mihai Berbecaru, sosit al doilea in weekend. Al treilea pe podium, Gabriel Ungureanu a urcat pe aceeasi pozitie si in clasamentul clasei, avand un total de 57 de puncte.

Romeo Medan a obtinut o victorie importanta la Clasa H4 si s-a distantat la 5 puncte de Emil Boros, sosit al doilea in aceasta runda, astfel ca vom avea un nou duel decisiv pe 15-16 septembrie la Bradu.

La Buggy 1600, succesul de la Targu Jiu i-a asigurat lui Cristian Dunavatu prima pozitia in clasamentul clasei. Astfel, cu o runda inainte de final, Dunavatu are 111 puncte, in timp ce principalul sau contracandidat, Tiberiu Lambescu are 100 de puncte.

si la Super Buggy se mentine suspansul pana in ultima etapa chiar daca Adrian Rizoiu, invingator la Targu Jiu, are un avantaj de 13 puncte fata de Vasile serban.

Trei echipe se dueleaza in acest moment pentru titlul national. Sprint Club Mioveni are 106 puncte dupa 6 runde, ProCar Racing Pitesti a adunat 103, iar Raideri Targu Jiu are 99 de puncte.

La intocmirea clasamentelor anuale vor fi luate in considerare rezultatele obtinute la etape, cu mentiunea N-1, acolo unde N este numarul total de etape. Astfel, se va scadea cea mai slaba clasare din intreg sezonul sau neprezentarea la una dintre runde.

Sursa: Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.