Racing League Romania powered by BMW a ajuns la jumatatea sezonului dupa singura etapa de anduranta din calendar. Intrecerea disputata pe Nürburgring-Nordschleife urmeaza sa fie difuzata, in reluare, pe Telekom Sport 3, marti, 14 aprilie, de la ora 17:00.

Un nou varf de audienta

Reperele pentru sim racing-ul romanesc au fost rescrise din temelii in acest an, odata cu cresterea in popularitate a disciplinei. Principalul actor pe scena romaneasca, Racing League Romania powered by BMW, reuneste aproape 200 de piloti inscrisi in campionat. Ultima cursa, de pe Nürburgring, a atins un nou varf de audienta. Peste 41.000 de vizualizari pana in momentul de fata.

Formatul alterat pentru etapa de anduranta a condus la surprize si curse de recuperare formidabile. Si aceasta pentru ca mai multi protagonisti au comis erori de-a lungul unicului tur de 24 de kilometri pe care-l aveau la dispozitie in sesiunea de calificari.

Dominatia lui Cristian Berindea din timpul saptamanii a continuat si aici. Acesta a obtinut pole-ul fara mari emotii. Timpul sau a fost cu peste patru secunde mai bun decat al lui  Cristian Moisescu.

Componentii West Competition Racing si-au demonstrat ritmul bun afisat pe Nordschleife. Astfel ca Alex Cascatau si Radu Dumitrescu au fost in linia secunda. Surprizele au fost clasarile slabe obtinute de pretendentii la titlu. Victor Nicolae si Andrei Bechir au plecat de pe locurile 22, respectiv 27.

Start curat

Startul rundei din Racing League Romania powered by BMW a fost curat. Nu au fost incidente, dar au fost schimburi dure de pozitie. Parcurgerea sectiunii de Grand Prix a traseului a fost foarte disputata. Si aceasta pentru ca pe vechea bucla nordica depasirile erau practic imposibile. Exceptie facand Döttinger Höhe – linia dreapta de aproape trei kilometri de la sfarsitul turului.

Strategiile au fost impartite. Carburantul cu care concurentii au fost obligati sa ia startul era suficient pentru trei sau patru tururi, in functie de stilul de pilotaj. Surpriza avea sa vina dupa o abordare noua a lui Victor Nicolae, care a ales sa nu schimbe anvelopele si astfel sa castige timp la boxe.

Berindea si-a impus ritmul

Cristian Berindea si-a impus ritmul, in timp ce Cristian Moisescu l-a urmat, la distanta. Echipierii West Competition Racing au ramas pe locurile 3 si 4. Aveau insa sa intampine probleme la revenirea pe circuit. Iar apoi, in urma unui accident intre Penghis si Cascatau, Nicolae a profitat. Si a terminat pe locul 3, dupa un progres de 19 pozitii.

Pe un traseu pe care nu se simte in largul sau, Andrei Bechir a incasat ultimele puncte disponibile, pe pozitia a 15-a. Acrosajul lui Cascatau s-a dovedit costisitor pentru acesta, el terminand pe locul 8.

Bogdan Mutu a ocupat pozitia a patra, urmat de Dumitrescu si Bogdan Moldovan. Mihai Neg, Cascatau si Vali Boldur au completat un Top 10 extrem de disputat.

Clasamente Racing League Romania powered by BMW

Clasament Piloti (provizoriu)

Cristian Berindea (Apex Hunters Red) – 180p
Victor Nicolae (East Friendly Racing) – 140p
Andrei Bechir (Apex Hunters Red) – 131p
Cristian Moisescu – 115p
Alex Cascatau (West Competition Racing) – 98p
Radu Dumitrescu (West Competition Racing) – 79p
Bogdan Moldovan (WCR Academy) – 66p
Victor Taras (Lunar RO Racing) – 64p
Bogdan Mutu – 53p
Mihai Neg – 39p

Clasament echipe (provizoriu)

Apex Hunters Red (Berindea-Bechir) – 311p
West Competition Racing (Cascatau-Dumitrescu) – 177p
East Friendly Racing (Nicolae-Penghis) – 145p
Lunar RO Racing (Taras-Hellmann) – 88p
WCR Academy (Moldovan-Georgescu) – 73p

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.