Emil Nestor a castigat Trofeul Rasnov powered by Total, cea de-a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Total 2020. Emil Nestor isi continua parcursul excelent din acest sezon, obtinand a treia victorie consecutiva. Podiumul Trofeului Rasnov powered by Total a fost completat de Silviu Dumitrescu si Mihai Leu.

Dupa victoriile obtinute in primele doua etape ale campionatului, la Cheile Gradistei si la Resita, Emil Nestor venea la Rasnov ca principal favorit. Pilotand prototipul Norma M20FC, Nestor si-a confirmat superioritatea inca din mansele de recunoastere si antrenamente.

El a obtinut cei mai buni timpi si in fiecare din cele doua manse de concurs. Cel mai apropiat rival al liderului clasamentului general, Silviu Dumitrescu (Osella PA2000 Evo), a fost al doilea in ambele manse de concurs de la Rasnov. Dar diferenta cumulata fata de Nestor a fost de peste 12 secunde.

Premiera pentru Mihai Leu in 2020

Emil Nestor face 3 din 3 la Trofeul Rasnov Mihai-Leu-Ferrari-458-Challenge-Evo-foto_Attila-Balazs-RallyPhoto-Hunters-1024x724

Cu o masina din categoria GT, un Ferrari 458 Challenge Evo, Mihai Leu a reusit un rezultat excelent. El a urcat in premiera pe podiumul clasamentului OPEN. Chiar daca a avut de beneficiat de pe urma problemelor lui Octavian Ciovica (Radical SR8) si a abandonului lui Dani Otil (Radical SR4), amandoua aparute in mansa secunda de concurs, performanta lui Mihai Leu este una deosebita, el avand al treilea timp si in urma primei manse de concurs.

Costi Stratnic (Dacia STCC) a castigat clasa E2-SH+3000. El a fost la mai putin de doua secunde de podiumul clasamentului OPEN. La clasa a fost urmat de Costel Casuneanu (Skoda Fabia R5), respectiv de Razvan Dragomir (Silver Car S2). Acesta din urma a incheiat pentru prima data pe podiumul mult disputatei clase CN/E2-SC.

Lupta interesanta la categoria GT

Daca la Mihai Leu ne asteptam sa castige categoria GT, reusind in final sa o faca detasat, toata lumea astepta cu interes lupta pentru locul secund. In clasamentul de dupa primele doua etape, Alex Mirea (BMW M2 CS) avea un avans minim in fata lui Alin Luca (Porsche 911 GT3 Cup).

Surpriza a venit din partea lui Eduard Cozma (Audi R8 GT). Cel care s-a clasat al doilea la GT si al saptelea la OPEN. El a fost urmat in ambele clasamente de Alin Luca.

Cu o noua masina in 2020, un Mitsubishi Lancer Evo IX, Istvan Soos a castigat la Rasnov grupa A si pe 9 in clasamentul general. Top 10 OPEN a fost completat de Alex Mirea, cel care rateaza de aceasta data podiumul GT.

Claudiu Erhan (Mitsubishi Lancer Evo IX) si-a adjudecat victoria grupei N. Bogdan Rusea (Renault Megane) s-a impus in cea destinata masinilor cu doua roti motrice (F2). La volanul unui foarte frumos BMW 2002, Gunther Graef a iesit invingator in categoria vehiculelor istorice.

Clasamente: Clasamente-Provizorii-Rasnov

A patra etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Total 2020 se va desfasura la finalul lunii august, la Baia Mare.

Foto: Bogdan Barabs, Attila Balazs

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.