Emil Nestor s-a impus pentru al doilea an consecutiv pe traseul de la Cheile Gradistei. Cupa Cheile Gradistei by Total a deschis sezonul 2020 in Campionatul National de Viteza in Coasta.

Emil Nestor, un nou record

In absenta marelui sau rival Lucien Hora, Nestor a dominat autoritar ambele zile de concurs. Inca de sambata, de la antrenamente, pilotul de pe Norma M20FC, a stabilit un nou timp de referinta pentru cei 3,3 kilometri: 1:45,332.

Duminica, Emil Nestor a inceput la fel de bine si si-a imbunatatit din nou timpul inca de la recunoasteri. El a ajuns la finis in 1:44,112, pentru ca ulterior, in prima mansa de concurs, sa bifeze un incredibil 1:43,928. Anul trecut, acesta stabilea primul record, câstigand etapa, cu 1:46,514.

Desi a doua mansa de concurs din acest weekend s-a desfasurat imediat dupa o ploaie torentiala, Nestor s-a descurcat excelent si in aceste conditii. Iar timpul sau total de 03:41,504 dupa cele doua urcari i-a asigurat o victorie clara.

Simone Tempestini, victorie la Categoria I

Locul 2 la Cupa Cheile Gradistei powered by Total a fost obtinut in extremis de Simone Tempestini. Campionul national de raliuri a avut in prima mansa doar al saselea timp. Insa, in cea secunda, pilotul de la Napoca Rally Academy a profitat din plin de asfaltul ud. La prima sa competitie cu noua sa masina de concurs, Skoda Fabia R5, Tempestini s-a impus in Categoria I, dedicata automobilelor de productie.

Radu Benea, marea surpriza

Marea surpriza de pe podium este Radu Benea. Campion anul trecut la Debutanti, timisoreanul a concurat cu un Mitsubishi Lancer Evo8 RS. Si a impresionat atat in prima mansa, cand a fost asfaltul uscat, cat si in cea de-a doua.

Costi Stratnic (Dacia STCC) s-a clasat al patrulea, fiind urmat de un alt pilot care se pregateste pentru noul sezon al intrecerilor din CNR, Dan Girtofan (Skoda Fabia R5). Mihai Leu (Ferrari 458 Challenge), Horia Gheorghe (Mitsubishi Lancer EVO 9) si Elias Raduta (Mercedes Benz 190) au completat Top 8.

Marele perdant al vremii rele, pe langa Mihai Leu, a fost Octavian Ciovica. La bordul noului Radical SR8, brasoveanul a avut al doilea timp al zilei de sambata. In prima mansa de concurs de duminica si-a pastrat pozitia. Ploaia i-a dat insa planurile peste cap si l-a privat de primul podium la open din cariera. El a incheiat incheind in cele din urma pe 9. S-a multumit in schimb cu pozitia secunda la CN/E2-SC.

54 de piloti la start

In total, 54 de piloti au luat startul in etapa de debut a Campionatului National de Viteza in Coasta 2020. Ciprian Ciobotaru a batut fara emotii Grupa A, avand un avantaj final de 19,088 secunde inaintea lui Marc Banca. In timp ce la Grupa N s-a impus Claudiu Erham, la fel detasat.

Pe 3 la Categoria I, Leu si-a asigurat insa victoria la GT, acolo unde a fost campion de fiecare data in ultimii doi ani. Iar Radu Benea a fost declarat invingator la EC2 (H), unde l-a invins la numai 0,1 secunde pe Costi Stratnic.

Bogdan Rusea (Renualt Megane) s-a impus clar la 2 Roti Motrice, acolo unde au concurat nu mai putin de 21 de concurenti. La echipe, victoria a revenit celor de la RWD Racing Team (Nestor, Mirea, Stoian), in timp ce Rally Dream Team a fost pe doi cu Szabo, Ciobotaru si Cozma.

Clasamente provizorii Cupa Cheile Gradistei by Total 2020: Clasamente-provizorii-Cheile-Gradistei

Urmatoarea runda va avea loc pe 4-5 iulie la Resita, in organizarea clubului CB Rally Vest.

Sursa: FRAS

Sursa foto: abimages.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.