Transfagarasanul, desi destinatie foarte veche si cunoscuta pentru majoritatea romanilor dornici de aventura si plimbari in natura, a devenit una dintre cele mai populare sosele din Europa, lucru datorat in mare parte britanicilor de la Top Gear care au vizitat Romania in 2009. Acestia au strabatut traseul la volanul unui Aston Martin DBS 12 Volante, Ferarri California si unui Lamborghini Gallardo LP560-4 Spyder. Profund impresionat de celebrul drum romanesc, vedeta show-ului Jeremy Clarkson a spus ca Transfagarasanul „este cel mai frumos drum din lume”, lucru pe care il spusese in trecut despre Trecatorii Stelvio din Italia.

Transfagarasanul transformat in circuit de drift transfagarasanulhello1Vizita britanicilor a pus Romania pe harta pasionatilor auto dar si a celor carora le place aventura in natura, lucru care a dus la o „explozie” de turisti dar si aglomerarea drumului, in sezonul cand este deschis acesta fiind foarte aglomerat si circulandu-se foarte incet.

 

 

 

 

In 2017 un nou eveniment sponsorizat de celebrii Bilstein aduce Transfagarasanul inapoi in lumina reflectoarelor.
Pilotii Joe si Elias Hountondji, cunoscuti ca ” Team Red Bull Driftbrothers”, sunt unii dintre cei mai buni si de succes drifteri din Europa si dispun de o mare doza de talent si cotrol al masinilor, lucru care a fost remarcat de catre celebrul pilot german Walter Röhrl.

Priceperea lor este principalul motiv care ii aduce in Romania pentru a duce la bun sfarsit provocarea de a transforma una din cele mai bune drumuri din lume pentru conducatorii auto, in cel mai bun drum din lume pentru drift.

Transfagarasanul transformat in circuit de drift driftbrothers-transfagarasan_0

BMW-ul e30 al lui Elias si Nissan-ul S13 al lui Joe sunt special proiectate si construite pentru a concura la cele mai inalte nivele ale drift-ului, dar pe acest drum o greseala, oricat de mica, poate face diferenta dintre viata si moarte. Pe Transfagarasan nu exista parapetii de cauciuc sau orice fel de alta protectie pe care o putem gasi pe orice circuit organizat, iar alunecarile de teren si vremea imprevizibila contribuie la coplicarea situatiei.

Aceste imagini ‘din spatele scenei’ arata de cat de multa pregatire si calcule tehince este nevoie pentru a putea aborda acest traseu.

Lucrul interesant despre transformarea Transfagarasanului in circuit de drift, este ca pilotii Joe si Elias Hountodji nu au fost primii care au abordat acest traseu.

In 2014 pilotii romani Ramona Rusu si Gabi Imre au mers pe Transfagarasan si au facut spectacol cu 2 BMW E30 special construite pentru drift.

Transfagarasanul transformat in circuit de drift drift-ramona-rusu-transfagarasanTransfagarasanul transformat in circuit de drift Untitled-29

Ramona Rusu este o ardeleanca ce a castigat titlul de campioana Europei la drift in 2014 in cadrul competitiei ” Queen of Europe ” si este cotata drept una dintre cele mai bune femei-pilot din lume.
Gabi Imre este unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati piloti romani de drift, iar acum este trainer al Academiei de Drift, acolo unde ii pregateste pe cei care vor sa intre in lumea driftului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.