Campionatul National de Super Rally si Campionatul National de Time Attack vor debuta in acest weekend cu etapa comuna, Trofeul Targu Mures, care se se va desfasura pe strazile municipiului Targu Mures.

In acest an, Campionatul National Super Rally, organizat de promotorul Mihai Leu, programeaza un total de trei runde, dupa ce etapa de la Hunedoara a fost anulata.

Dupa acelasi calendar va functiona si Campionatul National de Time Attack, informeaza Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

Un total de 25 de piloti s-au inscris la etapa de Time Attack, in timp ce 36 sunt pe lista inscrierilor de la Super Rally. Dintre acestia, o parte participa la ambele concursuri.

Patru Ferrari, doua Porsche GT3 Cup, Lamborghini Huracan, Tatuus, Osella si doua Skoda Fabia R5 sunt printre bijuteriile care vor fi la start.

Mihai Leu, Vali Porcisteanu, Titi Aur, Andrei Dumitrescu, Silviu Dumitrescu, dar si italienii Roberto Ragazzi, Giovanni Ambroso, Silvio Galante si Bruno Jarach sunt vedetele primei etape oficiale de Super Rally.

Start in Campionatele Nationale de Super Rally si Time Attack super-rally-1

Programul etapei de la Targu Mures

Vineri, 22 iunie 2018

15:00 – 19:00 – inscrieri si verificari administrative (Secretariat Hotel Plaza)

15:00 – 20:00 – Accesul masinilor de concurs in incinta Cetatii Medievale pentru prezentarea echipajelor

19:00 – deplasarea concurentilor cu un autocar pus la dispozitie de catre Primaria Mun. Tg. Mures, catre circuitul Transilvania Motor Ring, iar apoi catre Cetatea Medievala

20:30 – Prezentarea echipajelor si startul festiv al etapei (Cetatea Medievala)

Sambata, 23 iunie 2018

03:00 – inchiderea circulatiei in zona Piata Trandafirilor pentru amenajarea parcului service (traseul de concurs, Piata Trandafirilor)

06:00 – 07:45 – Accesul masinilor de concurs in parcul service (Piata Trandafirilor)

08:00 – 08:45 – Recunoasteri traseu (toti concurentii din Super Rally si Time Attack)

11:00 – Conferinta de Presa (Primaria Municipiului Targu Mures)

09:30 – 12:00 Concurs Time Attack

12:30 – 18:00 Concurs Super Rally

18:00 / 18:30 Festivitatea de Premiere (zona Start/Sosire Piata Trandafirilor)

Pe langa etapa de la Targu Mures, cele doua competitii vor mai avea alte doua etape, Craiova (15 septembrie) si Pitesti (27 octombrie).

Regulamente Super Rally si Time Attack

Super Rally se desfasoara pe asfalt si se aseamana cu o superspeciala de raliul. Evenimentul se desfasoara intr-o singura zi, pot lua startul doua masini in acelasi timp, iar echipajul poate fi format doar din pilot sau, optional, copilot/invitat.

La Time Attack pot participa atat automobile de serie cat si de competitie (turisme, monoplace, bipost, automobile de formula, etc.) indiferent de tipul transmisiei. Nu sunt admise in competitie tricicluri sau cvadricicluri sau vehicule care prezints un risc din punct de vedere tehnic/securitate. Competitiile se desfasoara numai pe trasee inchise circulatiei publice. Competitia se va desfasura pe un traseu stabilit de catre organizator. Concurenții parcurg un tur de circuit complet cronometrat din cele 3 (4) (primul fiind de incalzire, ultimul de racire si iesire din pista) iar castigatorul va fi desemnat pilotul/echipajul care va strabate traseul impus in cel mai scurt timp, cu start lansat si sosire lansata. Traseul trebuie sa aiba minim 2 km per mansa si se vor parcurge in concurs 1 sau 2 ture depinzand de lungimea piste. Efectuarea unui tur suplimentar se penalizeaza cu timpul efectuat de pilot in acea mansa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.