Prima editie a Campionatului National de Super Rally s-a desfasurat weekendul acesta la Targu Mures.

La start s-au aflat piloti de top din toate disciplinele, iar spectatorii au venit in numar urias ca sa vada masinile de lux si piloti precum Titi Aur, Mihai Leu sau Vali Porcisteanu.

Atmosfera de la startul acestui concept a fost una de sarbatoare, iar inca de vineri seara, spectatorii au luat cu asalt prezentarea oficiala a echipajelor si a bijuteriilor prezente pentru acest eveniment desfasurat pe circuit stradal.

Din peisaj nu au lipsit Ferrari 458 Evo Challenge, Porsche GT3 Cup, Ferrari 458, Lamborghini Huracan, Tatuus sau Osella, oferind o noua perspectiva competitiilor automobolistice care se desfasoara in mijlocul oraselor.

Aceasta prima etapa de Super Rally a adunat laolalta piloti din mai multe discipline precum raliuri, viteza in coasta, drift si karting acceptand provocarea de a se duela in mijlocul municipiului Targu Mures.

In total, nu mai putin de 45 de piloti au fost pe lista de inscrieri, de unde nu au lipsit nume ca Mihai Leu (campion national de raliuri in 2003), Titi Aur (de 8 ori campion national de raliuri), Vali Porcisteanu (campion national de raliuri 11 si dublu vicecampion), Andrei Dumitrescu (vicecampion national la viteza in coasta), Silviu Dumitrescu (vicecampion national la viteza in coasta) si multi altii.

Marele castigator a fost Ricardo Ragazzi, pe un Ferrari 458 Evo Challenge, un specialist in competitiile de viteza pe circuit. Italianul a obtinut timpul de 02:17,445 chiar in ultima mansa de concurs.

Acesta a castigat Clasa a 4-a, fiind urmat de un alt italian, dar deja o prezenta obisnuita pentru etapele de viteza in coasta, Armando Battochi (Ferrari 458 Challenge), care a reusit sa incheie traseul de concurs in 02:20,405.

De altfel, intreg podiumul Clasei a 4-a a fost unul italian, locul 3 fiind ocupat de Bruno Vicino (Porsche GT3 Cup), cu 02:24,404.

Podium italian la prima editie a Campionatului National de Super Rally castigatori

Al patrulea timp al etapei de Super Rally a fost reusit de Titi Aur, fostul campion national de raliuri fiind la bordul masinii sale din CNRD, Skoda Fabia R5. Acesta s-a impus la Clasa 1, fiind urmat in clasament de Vlad Cosma (Subaru Impreza) si Bruno Jarach (Lamborghini Huracan).

Robert Barabas (Fiat 126) a fost cel mai rapid de la Clasa 2, obtinand prima pozitie la 2B, in timp ce primul loc la 2A a fost ocupat de Alexandru Krepelka (Honda Civic).

Pe langa etapa de la Targu Mures, Campionatul National de Super Rally programeaza alte doua etape, Craiova (15 septembrie) si Pitesti (27 octombrie).

Super Rally se desfasoara pe asfalt si se aseamana cu o superspeciala de raliul. Evenimentul se desfasoara intr-o singura zi, pot lua startul doua masini in acelasi timp, iar echipajul poate fi format doar din pilot sau, optional, copilot/invitat.

Sursa foto: Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.