Alexandru Cascatau

Alexandru Cascatau debuteaza in campionatul european 24H Series. Pilotul constantean va evolua cu un BMW E90 330i al echipei BMW Team Van der Horst (Olanda). Alexandru va concura in cea de-a doua etapa a stagiunii – cursa de 12 ore de la Spa-Francorchamps.

Progres si continuitate pentru Alexandru Cascatau

Anul trecut Alexandru a participat in campionatul belgian de anduranta – Belcar Endurance Championship. Acum isi incepe sezonul international tot cu echipa olandeza BMW Team Van der Horst, cu care a reusit pozitia a treia la clasa in sezonul precedent. El va face parte dintr-un echipaj international, alaturi de Bjorn Vinken (BEL), Mauro Mercuri (ITA) si Steven Dewulf (BEL).

24H Series il va vedea pe Alexandru la bordul unui model mai performant decat cel precedent. El face tranzitia de la 325i la 330i. Masina va fi inscrisa la clasa A3, dedicata motoarelor de o capacitate cilindrica de pana la 3000 cmc. Lista de inscrieri pentru aceasta clasica din Ardeni numara in prezent nu mai putin de 66 de masini.

Weekendul competitional va incepe vineri, 19 aprilie cu antrenamentele libere, calificarile, si primele patru ore de cursa. Formatul intrecerii va fi de 4+8 ore – primele patru ore de concurs avand loc in ziua de vineri. Clasamentul va fi apoi inghetat, iar cursa efectiv neutralizata pana sambata, cand restul parcursului de 8 ore va avea loc. Competitia va fi transmisa in direct pe YouTube si pe canalul de Facebook al campionatului.

O noua provocare

Dupa reprezentantii romani din anii precedenti, Alex se alatura unui trend promitator ce isi are originea in cursele autohtone de anduranta. Acesta se declara pregatit sa atace din nou podiumul pe un circuit pe care a castigat in trecut.

“Ma bucur foarte mult sa pot face acest pas anul acesta si sa pot participa la o etapa din campionatul european 24H Series. Vreau sa multumesc echipei pentru increderea acordata, dar si partenerului meu, Tactile Technologies. Fara sprijinul sau, participarea la aceasta etapa nu ar fi fost posibila. Am amintiri placute de la Spa si este o pista pe care am fost mereu rapid, dar provocarea va fi si mai mare de aceasta data, din cauza grilei multi mai numeroase decat in Belcar. Managementul traficului va fi crucial pentru cursa, mai ales prin prisma prezentei multor modele de categorie GT3 in cursa. Tinta este ca intotdeauna sa terminam pe podium, si abia astept sa incerc modelul BMW mai puternic decat anul trecut”, a spus constanteanul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.