Alexandru Cascatau revine in BMW Clubsport Trophy si se pregateste pentru cea mai importanta intrecere din sezonul 2018: cursa de 24 de ore de la Zolder (Belgia).

Pilotul roman va concura din nou pentru echipa olandeza BMW Team van der Horst, castigatorii editiei de anul trecut. Va fi insa pentru prima oara cand va lua startul intr-o cursa de 24 de ore.

Ajuns la editia cu numarul 35, Eleven Sports 24 Hours of Zolder este evenimentul cel mai prestigios din Belcar Endurance Championship, campionat in cadrul caruia se va desfasura etapa a patra din BMW Clubsport Trophy.

Evenimentul va incepe pe 8 august cu parada in orasul adiacent circuitului, Heusden-Zolder.

Romanul va avea primul contact cu pista belgiana in ziua de joi, cu ocazia antrenamentelor libere si a calificarilor cronometrate. Ziua libera de vineri va fi prilejul perfect de a remedia eventualele probleme aparute, inainte de startul intrecerii.

Un pilot roman va lua startul in cursa de 24 de ore de la Zolder cascatau1

Cursa propriu-zisa va incepe pe 11 august, la ora locala 16:30, si se va termina 24 de ore mai tarziu, pe 12 august, anunta BMW prin intermediul unui comunicat de presa.

Constanteanul in varsta de 25 de ani va evolua pe BMW-ul E90 325i cu numarul 42, la clasa Belcar 5, destinata special masinilor in specificatie Clubsport Trophy. El va imparti masina pe parcursul celor 24 de ore cu cu Ben Poelmans (Belgia), Johan Lambregs (Belgia) si Niels de Kerpel (Belgia).

„Ma bucur sa pot confirma in sfarsit participarea la cursa de 24 de ore de la Zolder. Desi nu era programata pentru anul acesta, conjunctura a facut posibila participarea mea la aceasta cursa, fapt pentru care tin sa multumesc echipei. Ca intotdeauna, multe se pot intampla pe parcursul a 24 de ore si cred ca va fi o loterie in ceea ce priveste clasamentul la final, asa ca nu imi pot stabili un obiectiv clar. Sper doar sa putem ajunge la sosire, fara probleme de ordin tehnic. Provocarea mare pentru mine va fi invatarea rapida a pistei, neavand oportunitatea de a testa la Zolder inaintea weekendului competitional. Voi apela la experienta acumulata in curse de 24 de ore de karting, care sper ca se va dovedi utila pe timpul noptii. Voi incerca sa ma pregatesc cat de mult posibil in simulator si cred ca secventa de noapte, precum si managementul traficului pe pista vor fi elemente cheie in cursa” – Alexandru Cascatau.

Un pilot roman va lua startul in cursa de 24 de ore de la Zolder cascatau2

Piloti cunoscuti, precum Dries Vanthoor (castigator al cursei de 24 de ore de la Le Mans) si Christian Engelhart (campionul en-titre din Blancpain GT Series), vor fi de asemenea pe grila de start.

Alexandru Cascatau este al cincilea pilot din tara noastra care participa intr-o proba de 24 de ore in ultimele 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.