Racing League Romania, cel mai important campionat de curse virtuale din tara noastra, a ajuns la finalul editiei a patra. West Competition Racing a premiat elita pilotajului virtual intr-un eveniment gazduit de showroomul Porsche din Capitala.

Un deceniu de competii

Comunitatea online a celebrat un deceniu de competitii, reusind sa creasca pas cu pas prin competitivitate si ambianta. Contorul sezoanelor a fost resetat de fiecare data cand s-a schimbat platforma. Ultimele patru campanii au avut loc in cadrul Assetto Corsa.

Este o alegere populara prin gradul ridicat de fidelitate al simularii, dar si gratie posibilitatilor de a integra continut original. Punct important de atractie a fost astfel si implementarea unei fidele simulari a traseului Motor Park Romania. Acesta a fost gazda antrenamentelor din pre-sezon.

Ulterior, s-a concurat pe circuite de top din lume, precum Nurburgring Nordschleife, Spa-Francorchamps, Laguna Seca, Imola sau Donington Park. Si a fost cea mai lunga stagiune, cu 10 weekenduri de cursa intre lunile septembrie-noiembrie.

46 de piloti la start

Campionatul a devenit tot mai popular, ajungandu-se la completarea unei grile pline. Nu mai putin de 46 piloti au luat startul in etapele din toamna lui 2019. Cu totii la bordul modelului Porsche 911 Cup cu setari fixe. Diferenta s-a facut astfel exclusiv prin abilitatea fiecaruia.

Ultima runda a certificat un nou campion, in persoana lui Cristian Berindea. Acesta i-a devansat in ierarhia finala pe Victor Nicolae si Andrei Bechir. Pentru prima oara, acestia au fost recompensati cu trofeele oferite de APR Competition, dealer Michelin Motorsport in Romania.

Ioan Olaru (director sportiv al Automobil Clubului Roman), Viorel Nicolae (organizator Romanian Endurance Series) si Jancsi Soos (fondator RacingSim) au inmanat cupele celor trei simraceri de top, asteptati sa reprezinte tara noastra in ligi internationale de prestigiu.

Premiu si pentru echipe

Totodata, a fost premiata de catre Loredana Matei (Porsche) si castigatoarea din ierarhia specifica echipelor. Tripleta Apex Hunters Racing formata din Berindea, Bechir si Andrei Dinca a reusit sa devanseze East Friendly Racing si alte 12 grupari. Echipa de organizare a fost recompensata in cadrul galei de catre Cristian Manea (fondator al publicatiei 100% Sport), partener ce a facilitat mediatizarea Racing League Romania in cadrul revistei dedicate sportivilor autohtoni de top.

Pentru multi dintre cei prezenti a fost o prima ocazie de a-si cunoaste fata in fata adversarii de pe circuitele virtuale. Iar partenerii de la Racing Sim le-au oferit acestora ocazia de a-si etala abilitatile la bordul simulatorului profesional Vesaro. Asta a dus la o competitie ad-hoc in care doar cateva miimi i-au separat pe Andrei Bechir si Alexandru Cascatau. Cel din urma este unul dintre piloti din viata reala care se antreneaza in plan virtual in cadrul RLR, alaturi de alte nume importante precum Alex Mirea sau Sergiu Nicolae.

Pe un trend ascendent

Festivitatea de premiere a ilustrat si dorinta organizatorilor ligii de a continua pe acest trend ascendent. Pregatirea sezonului de primavara din 2020 este impulsionata de expunerea avuta in ultimele luni. Competitiile virtuale din Romania au parte de regulamente bine definite si de comisii sportive competente care vegheaza la un standard ridicat al respectului pe pista.

In plus, se bazeaza si pe o platforma de streaming ce sporeste interesul fata de campionat. Feedback-ul pozitiv fata de aceste aspecte face ca intersezonul sa fie cat mai scurt si pregatirea urmatoarei campanii sa treaca intr-o viteza superioara.

O disciplina in sine

”Dupa ani de consultanta si servicii oferite proiectelor internationale ale romanilor in motorsport, am venit in 2019 si alaturi de universul competitiilor virtuale. Am gasit atitudinea potrivita pentru progres in Racing League Romania. Asa ca ne-a facut placere sa contribuim la popularizarea acestei discipline care nu este nicidecum o joaca. Investitiile sunt importante, atat ca infrastructura IT, cat si ca timp necesar antrenamentelor”, a spus Alexandru Siclovan, manager West Competition Racing.

Pentru a continua: „Toate marile competitii (Formula 1, WEC, WTCR, Blancpain GT), echipele de top si evenimentele de specialitate s-au deschis in ultimul timp catre simracing. Avem incredere ca Romania va conta tot mai mult pe plan international, daca va exista sprijinul mediatic si organizational necesar. Acesta este si motivul pentru care am initiat demersurile de comunicare la TV, in presa scrisa, in mediul online si alaturi de partenerii nostri de la Porsche, care au aratat o deschidere deosebita in organizarea acestei prime gale de profil.”

Racing League Romania: Pilotajul virtual si-a premiat elita Racing-League-Romania_1Participantii au putut admira si picturile inedite realizate de Adrian Mitu, artistul roman expunand deja consacratele sale desene in cafea ce sarbatoresc trecutul competitional al brandului Porsche in cursele de anduranta. Tema expozitiei a pus in lumina succesele de la LeMans, unde Porsche detine cel mai mare numar de victorii in cursa clasica de 24 de ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.