Editia din 2019 a faimosului Raliul Dakar risca sa nu mai aiba loc!

Dakar Rally 2019 ar urma sa se desfasoare, pentru prima oara in istorie, pe teritoriul unei singure tari (Peru), insa autoritatile statului sud-american anunta ca exista posibilitatea ca intrecerea programata pentru luna ianuarie sa fie anulata.

„Vrem sa va asiguram ca vom face tot posibilul ca Raliul Dakar de anul viitor sa aiba loc, dar dispunem de un buget restrans”, a anuntat premierul statului Peru, Cesar Villanueva, in cadrul unei conferinte de presa.

„Ministerele Educatiei, Culturii, Comertului si Economiei depun eforuri mari pentru a iesi din acest impas”, a mai anuntat Cesar Villanueva.

dakar Raliul Dakar din 2019 ar putea fi anulat!dakar1 Raliul Dakar din 2019 ar putea fi anulat!Prim ministrul e constient de importanta Raliului Dakar, pe care il numeste „un eveniment care va atrage atentia asupra Perului, iar asta inseamna ca e de mare importanta pentru tara noastra”.

Peru s-a mai retras din Raliul Dakar in 2015, din motive bugetare, renuntand apoi si la editia din 2016.

Decizia ca Peru sa gazduiasca singura cea de-a 41-a editie a celui mai cunoscut raliu din lume a fost mai mult fortata, dupa ce Chile si-a anuntat retragerea. Organizatorii Dakar Rally, ASO, au planificat initial sa inceapa raliul din 2019 in Chile si sa-l incheie in Ecuador. Au existat, de asemenea, discutii cu Bolivia, dar negocierile cu aceste tari au esuat.

Din cauza acestor probleme, exista chiar posibilitatea ca Raliul Dakar sa revina in Africa in viitorul apropiat.

dakar2 Raliul Dakar din 2019 ar putea fi anulat!dakar3 Raliul Dakar din 2019 ar putea fi anulat!

Raliul Dakar din 2019 ar trebui sa aiba startul pe 6 ianuarie in capitala statului Peru, Lima, si sa se termine pe 17 ianuarie, de asemenea la Lima.

1979 e anul in care s-a disputat pentru prima oara Raliul Dakar, iar din 2009 se desfasoara pe continentul sud-american.

Anul acesta, Raliul Dakar a trecut prin Peru, Argentina si Bolivia.

dakar4 Raliul Dakar din 2019 ar putea fi anulat!dakar6 Raliul Dakar din 2019 ar putea fi anulat!

Sursa foto: Facebook/Dakar Rally

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here