Marc Marquez la KTM? Exista posibilitatea, cel putin potrivit CEO-ului KTM, Marc Coma, care a dezvaluit ca l-a ofertat inca in startul lui 2018.

Despre interesul lui KTM pentru pilotul Repsol Honda se vorbeste de ceva vreme, insa pana acum n-a existat nicio confirmare oficiala. „A fost o oferta din partea KTM, care l-a vrut pe Marc Marquez in echipa sa”, a anuntat Marc Coma.

Marc Marquez, de 5 ori campion la MotoGP, si-a inceput cariera chiar la KTM. Acesta a petrecut doua sezoane (2008-2009) in aceasta echipa, la clasa 125cc. Oferta KTM ar fi fost facuta la inceputul sezonului trecut. Marquez si-a prelungit insa ulterior contractul cu Honda Repsol pentru alte doua sezoane.

Marc, un pilot grozav

„Marc a facut deja parte din familia KTM si e un pilot grozav”, a spus multiplul campion al Raliului Dakar intr-un interviu acordat Radio Marca. „Fiecare proiect are nevoie de timp, iar cel al lui KTM in MotoGP merge in directia buna. Cand motocicleta va fi suficient de competitiva pentru a castiga, de ce sa nu-l aducem pe Marquez ca pilot? Pe Marc il asteapta o cariera indelungata in MotoGP”, a continuat Marc Coma. Acesta este convins ca-l poate convinge pe pilotul spaniol in varsta de 25 de ani sa vina la KTM dupa ce contractul cu Honda ii expira in 2020.

Pe langa cele 5 titluri castigate in MotoGP alaturi de Honda, Marc Marquez are in palmares si succese la clasele minore. El are un trofeu castigat la Moto2, in 2012, la Suter, si un titlul la clasa 125cc, in 2010, cu Derbi.

In sezonul 2019, Marc Marquez il va avea coechipier la Honda Repol pe conationalul sau Jorge Lorenzo. Acesta ii va lua locul lui Dani Pedrosa, acesta urmand a fi pilot de teste pentru KTM. Obiectivul lui Marquez este acela de a obtine un nou titlu suprem.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.