Alex Filip a inceput sezonul 2020 cu o clasare pe locul 4, la categoria 2WD in Tour European Rally (TER). Rezultat care-l poate ajuta sa-si apere cele doua titluri internationale consecutive. Trofee castigate in competitia europeana in 2018 si 2019.

Dupa o pauza de 10 luni in care nu a mai urcat in masina de curse, Alex Filip a inceput in acest weekend sezonul 2020 la Rally Città di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina. El a luat startul impreuna cu Gabi Lazar, pe un Renault Clio R3T pregatit de echipa italiana Gima Autosport. Rally Città di Arezzo, Crete Senesi e Valtiberina, prima etapa din TER, a avut o lungime totala de 380 de kilometri. Dintre care peste 70 de kilometri de probe speciale pe macadam.

Un raliu atipic

„Pentru mine a fost cu siguranta cel mai atipic raliu din cariera. In primul rand participarea noastra a fost permanent pusa sub semnul intrebarii. Din aceasta cauza nu am reusit sa ma pregatesc mental pentru aceasta cursa. Si asta s-a vazut pentru ca mi-am intrat mai greu in ritm pe primele probe speciale”, spune Filip.

Pentru a continua: ”Nici macar in momentul in care am aterizat la Roma nu eram 100% siguri ca putem lua startul. Din cauza restrictiilor impuse de pandemia de Coronavirus, exista sansa sa intram 14 zile in carantina. In plus, nu am mai pilotat pe macadam de peste doi ani. Si din cauza restrictiilor nici nu am avut ocazia sa testam inaintea acestei etape”, a spus Alex Filip.

Puncte pretioase

Dupa recunoasterile de joi, 7 august, vineri, in prima zi a raliului au fost programate 4 probe speciale pe macadam. Din pacate, pe cea de-a doua proba, Alex Filip si Gabi Lazar au pierdut peste 3 minute. Si aceasta din cauza unei probleme la electronica masinii.

„Mi-au placut foarte mult probele. Mai ales ca pe doua dintre ele se desfasoara si celebra cursa cu biciclete retro, L’Eroica. O intrecere la care am participat in 2018. Probele erau foarte rapide, cu un macadam bun si imi pare rau ca nu am putut ataca la maximum aici”, spune Alex Filip.

Sambata a fost programate trei treceri pe proba speciala Alpe di Poti. Lungimea totala a probelor din aceasta etapa fiind de 70 km. Evident, era dificil sa recupereze timpul pierdut in prima zi. Astfel, Alex Filip si Gabi Lazar au folosit ziua pentru a aduna experienta pe macadam cu modelul Renault Clio R3T. Si pentru a-si reintra in ritm dupa o pauza atat de lunga fara competitii.

„A fost o proba speciala extrem de dura. Mi-a adus aminte de celebra Santa din Raliul Sibiului cand era etapa in IRC si ERC sau CNR. A fost un raliu intens desfasurat intr-o zona foarte frumoasa, cu probe speciale dificile. Ma bucur totusi ca am adunat puncte importante aici si cred ca ne vor ajuta sa ne atingem obiectivul pentru a pastra Trofeul TER 2WD castigat in 2018 si 2019”, a mai spus Alex Filip.

Dupa cele doua zile de raliu, Alex Filip si Gabi Lazar au terminat etapa din Toscana pe locul 4 in clasamentul 2WD. Urmatoarea etapa din Tour European Rally la care vor lua startul va fi Transilvania Rally. Etapa programata la Cluj in perioada 25 –26 septembrie, si care face parte si din Campionatul National.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.